Ortells celebra les seves festes de Sant Antoni i Sant Blai

comarquesnord.cat . Ortells . dissabte, 7 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , , ,

Ortells celebra les seves festes d’hivern aquest cap de setmana. Tres dies en els què la localitat s’omple d’activitat, amb Sant Antoni i Sant Blai com a protagonistes. El foc, l’oferta, els actes solemnes i religiosos o els lúdics i festius es combinen per organitzar un ampli programa d’activitats per a tots els públics.

A més, la jornada de ahir a la nit es va potenciar, amb l’actuació de la Rondalla, abans de la cremà de la barraca, o l’espectacle de les “botargues”, posterior a aquesta encesa.

 
 

 

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, destaca “la implicació dels veïns i veïnes d’Ortells per organitzar unes festes especials, amb moltes activitats per a tots els públics”. A més, explicava que “s’ha organitzat un ampli programa d’activitats, que està permetent que aquesta localitat visqui amb un gran ambient seves festes d’hivern”.

El programa de festes destaca per les seves activitats tradicionals i populars. Així, anit va tenir lloc la cercavila dels gaiteros de Morella, l’esmentada actuació de la Rondalla, la cremà de la barraca, l’espectacle amb les “botargues”, amb el repartiment de pastes i moscatell i el ball.

En la jornada d’avui i de demà, se celebren els actes més solemnes, amb les cercaviles, missa, processó, retaule i vi d’honor.

Aquesta vesprada també té lloc la tradicional oferta, en la qual es realitza una subhasta de productes per la localitat. A la nit, s’ha organitzat una discomòbil amb calmant i pastes. Finalment, el dilluns, la missa als difunts tancada aquestes festes.

Més informació: | | |