Toquen campanes d’inici d’obres a la N-232

comarquesnord.cat . Mont-roig . dilluns, 9 de febrer de 2015 .
Etiquetes: ,

Les obres de la carretera N-232 al seu pas pel Matarranya es podrien reprendre en unes setmanes. Així ho ha pogut saber Ràdio Matarranya després que fonts pròximes confirmaren que les negociacions entre l’empresa adjudicatària i el Ministeri de Foment estarien molt avançades. Tot i que encara no s’ha produït la firma de l’acord, sí que és cert que s’han donat passos bastant importants. Al mateix temps, i al llarg d’esta última setmana, topògrafs de carreteres han estat prenent mides a la N-232 en trams pròxims a Mont-roig. A més, l’empresa adjudicatària es va posar en contacte amb l’ajuntament de Mont-roig amb la finalitat de trobar allotjament als seus treballadors per a un període llarg de temps. Des del consistori es va fer un pregó a tot el poble per donar a conèixer esta demanda.

Tot i que encara no s’ha fet cap anunci oficial, l’inici de les obres de la N-232 podria ser imminent. De fet, els treballs podrien començar el pròxim mes de març, i enguany hi hauria una partida pressupostària d’uns 12 milions d’euros per a actuar en una carretera castigada pel pas del temps i per la mala fortuna. Unes obres que, segons ha pogut saber Ràdio Matarranya, mantindrien també el túnel que evitaria la travessera de Mont-roig, i que és una de les inversions més fortes del projecte. La N-232 entre l’accés a Ràfels i La Pobla d’Alcolea és un tram de poc més de 13 quilòmetres que necessite d’una intervenció urgent. Les obres es van paralitzar l’estiu de 2010 després que l’empresa adjudicatària presentés un segon modificat del pressupost que disparava el cost d’estes obres. Després d’intenses negociacions, el govern i l’empresa haurien arribat a un acord.

De moment, i fins que les màquines no comencen a treballar, els pobles per on discorre la N-232 han preferit ser cauts. El que sí s’ha confirmat és que l’empresa adjudicatària s’ha posat en contacte amb Mont-roig per a facilitar allotjament als treballadors de la carretera per a un període llarg de temps. Des del consistori, s’ha fet un pregó i informat els veïns d’esta situació. Al mateix temps, l’ajuntament recopilarà els currículums de tots aquells veïns de Mont-roig que podrien estar interessats en treballar a la carretera. Unes obres que podrien començar el pròxim mes de març i posarien punt i final (esperem) a una petició històrica. La N-232 és un nexe estratègic i d’unió entre el Mar Mediterrani i l’interior determinant per al Matarranya. L’esborrany dels Pressupostos Generals que es va publicar l’any passat parlava d’una inversió de 72 milions d’euros a la N-232.

Més informació: |