Hisenda està tramitant l’obra del Port de Querol, que eliminaria les 68 corbes de Vallivana

comarquesnord.cat . Madrid . dilluns, 9 de febrer de 2015 .
Etiquetes:

El Ministeri de Foment afirma que Hisenda ja tramita l’obra del Port de Querol. Estarien treballant en l’expedient per a executar una obra que eliminaria les 68 corbes de Vallivana. Una actuació que no compta amb cap partida econòmica en els Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany, però que s’executaria mitjançant el mètode de pagament endarrerit alemany. I per això és necessària l’autorització del Ministeri d’Hisenda, de forma que l’obra es puga portar endavant sense comptabilitzar com a dèficit.

D’esta manera, cobra importància l’anunci de Foment de que Hisenda tramita l’autorització, que hauria de permetre que les obres foren licitades i començades este mateix any, com es va anunciar fa ara quatre mesos.

Des del Ministeri de Foment ressalten que tant el tram del Port de Querol (des de el pont de la bota fins la torreta) com la seua continuïtat (des de la torreta fins Morella) es troben en fase de redacció per a la posterior licitació de l’obra. Al maig de 2014, el director general d’Obres Públiques de la Generalitat ja va anunciar que Foment tenia pràcticament finalitzat el projecte i que les obres serien licitades a curt termini.

Nou mesos després, Foment encara no ha avançat amb els tràmits. I això a pesar de que la Generalitat pretenia incloure les obres en els Pressupostos Generals de 2015, fet que no va ocórrer.

Més informació: