La Federació Aragonesa no secundarà la vaga que pose en perill el futur del futbol base

comarquesnord.cat . Saragossa . divendres, 13 de febrer de 2015 .

La Federació Aragonesa de Futbol no secundarà les mobilitzacions previstes contra la nova Llei d’Emprenedors aprovada pel Ministeri d’Ocupació i el Consell Superior d’Esports. Tal i com informe el rotatiu ‘El Periódico de Aragón’, Aragó no se sumarà a la vaga que sí han recolzat diferents federacions contra una llei que, al seu entendre, pot posar en perill el futur del futbol base. I és que “la nova legislació obligue a contractar i cotitzar en Règim General de la Seguretat Social totes les persones relacionades amb activitat als clubs”, detalle el rotatiu, siguen monitors, tècnics, jugadors, encarregats de material o col·laboradors. Una realitat que en paraules del president de la Federació, Óscar Fle, i segons recull ‘El Periódico de Aragón’, “podria provocar la desaparició de molts clubs al llarg i ample de la comunitat”.

Encara que la Federació Aragonesa no té previst parar la competició en les categories inferiors durant el cap de setmana, altres federacions autonòmiques ja haurien anunciat que sí pararan. És el cas de Catalunya, Euskadi, Cantàbria, Extremadura, Ceuta, Melilla, la Rioja, Tenerife i Castella i Lleó, que han decidit suspendre tots els partits des de les primeres categories a les divisions regionals. Des de ‘El Periódico de Aragón’, i a través de les declaracions de Fle, expliquen que “encara que altres federacions han decidit parar per a pressionar, natres no ho hem fet perquè així ho vam decidir a través d’una assemblea”. Tot i això, des de la Federació Aragonesa de Futbol no descarten que paren competició en pròximes setmanes, una vegada hagen analitzat tots els aspectes marcats per la llei.

Si analitzem les novetats que aporte esta Llei d’Emprenedors, destaque que s’exigirà a tots els clubs l’obligació dels equips de contractar laboralment a qualsevol persona que cobro per la seua activitat futbolística. Per tant, que cotitzo a la Seguretat Social. Des de la presidència de la Federació, i segons recull ‘El Periódico de Aragón’, “el que propose la nova legislació és evident que ofegue a molts clubs, a la base del futbol. I més quan la majoria d’equips i de persones treballen de manera altruista, sense intenció de generar riquesa sinó amb un objectiu d’oci”, apunte Fle. El president de la Federació Aragonesa de Futbol va recordar que “no és igual aplicar la legislació a conjunts que no tenen fons que a equips on els seus jugadors i entrenadors cobren certs diners”, marcant distàncies entre el futbol professional i el futbol amateur.