Morella podria perdre el 45% del servei d’autobusos

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 13 de febrer de 2015 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

La mancança de transport públic als Ports és un problema històric i forma part de les eternes reivindicacions dels nostres pobles. Doncs bé, en vegada d’escoltar les peticions i ampliar-lo, des de la Generalitat Valenciana es preveu reduir al mínim este servei. Morella podria perdre el 45% del servei d’autobusos amb el que compta actualment. Concretament, s’eliminaria la línia que baixa fins a Castelló a les set del matí.

Des d’Infraestructures s’han donat a conéixer els projectes de serveis públic de transport de viatgers en el que apareix esta proposta que, en vegada d’ampliar, deixa amb molt poques opcions de transport públic a la zona. Aquest fet suposaria “un colp duríssim a la ja deficient xarxa que tenim de transport públic” com apuntava l’equip de govern de l’Ajuntament de Morella.

Aquest tema es va tractar este dijous al Ple Ordinari de febrer amb la presentació d’al·legacions davant este pla que va aparéixer publicat la setmana passada al DOCV.

 

Morella port perdre el 45% del servei d’autobusos

"La Generalitat preveu retallar el transport del matí a Castelló", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

El regidor de governació, Ernest Blanch, assenyalava que “és injustificable este atac frontal de la Generalitat a la nostra comarca, ja que s’està actuant de forma contrària a l’interés públic que és ampliar les línies de transport al cap de setmana”. Segons afirma el regidor “estes retallades són molt greus per al desenvolupament de les zones d’interior i de la economia local i dificultarien, en gran mesura, l’accés dels veïns i veïnes als serveis públics de Vinaròs”. Molts d’estos serveis públics essencials de la localitat del Baix Maestrat i de Castelló estan oberts de matí i en este plantejament de la Conselleria “seria impossible baixar i pujar en transport públic el mateix dia”.

Blanch conclou que “portem més de vint anys demanant millores dels serveis de transport públic a la comarca i sempre hem obtingut promeses incomplertes. Actualment, el servei ja és insuficient, en horaris poc útils, transbords llargs, sense servei en cap de setmana i el que hi hauria que fer la Conselleria és millorar-lo i potenciar-lo i no actuar a la inversa”.

Per tot això, des de l’Ajuntament de Morella s’espera que la Generalitat no continue per avant en este projecte i que s’atenga a les al·legacions presentades al Ple.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Adolf Ripollés enllaç al seu comentari

    Poca visió de futur tenen. És un servei públic imprescindible,no massa utilitzat però absolutament necessari.

    De Sant Mateu a Morella hi ha molt poca distància i res no justifica aquest tancament.

    Quin sentit té no poder anar a Castelló o Vinaròs pel matí i tornar per la tarda?