L’Ajuntament de Morella i els Gaiteros signen l’acord de col·laboració anual

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 16 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el president de l’associació Gaiteros de Morella, David Soro, han signat el conveni anual de col·laboració. Mitjançant aquest acord, es garanteix la formació dels alumnes de l’Escola de Música i la participació d’aquesta entitat en actes institucionals, festius i tradicionals de Morella, Xiva, Ortells i Herbeset. D’aquesta manera, el consistori aposta per reforçar el teixit associatiu de la ciutat i per garantir la participació i col·laboració amb els diferents col·lectius, a través de la signatura de diferents acords.

La regidora de cultura del consistori morellà, Maria Rallo, indica que “una de les prioritats de l’Ajuntament de Morella és donar suport a les associacions i clubs de la localitat, a través d’aportacions directes i de cessió d’instal·lacions, perquè així puguen continuar realitzant les seves activitats”. Un aspecte rellevant d’aquest conveni és el de seguir apostant per l’accés a l’educació musical dels veïns i veïnes, ja que es cedeix l’Escola de Música, on l’assignatura de tabal i dolçaina compta amb una important demanda. A més, la regidora afegia que “gràcies als convenis es garanteix la participació d’aquests col·lectius en les activitats culturals, esportives o festives i es facilita la incorporació de nous membres a les entitats”.

 

Morella i els gaiteros signen el conveni anual

"Garanteix la formació a l’escola de música i la participació en actes", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Després de la participació dels Gaiteros en diferents activitats durant l’any, com les festes d’Ortells, Sant Antoni o Sant Julià, el col·lectiu també té alguns compromisos pendents per al que resta de l’any. Així, serà part important en la Rogativa, les festes del barri de Sant Joan, el IV Early Music Morella, el dia de la Mare de Déu d’Agost, Sant Roc, el Dia de la Gent Gran o les festes de Xiva i Herbeset.

Aquests convenis són importants per a l’Ajuntament de Morella, ja que a més de garantir la participació de diferents associacions en el calendari festiu i tradicional de la ciutat, es fomenta l’ensenyament musical. Així, diferents associacions com els Gaiteros en aquest cas, es comprometen a participar en les activitats de l’Escola Municipal de Música ia incentivar la unió a aquest grup dels veïns interessats a formar part d’ell.

Més informació: | |