Pena-roja presente al FEADER la urbanització de la volta de les escoles

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimecres, 18 de febrer de 2015 .

Pena-roja ha sol·licitat al FEADER 2015 la urbanització dels carrers Desideri Lombarte i Ramon i Cajal. Així ho va confirmar l’alcalde de Pena-roja, Paco Esteve, a l’eixida del ple municipal corresponent al mes de gener. Un projecte d’urbanització que afectaria la volta dels carrers que connecte el Museo Dinópolis amb les escoles, i que ha quedat malmesa per les constants actuacions que s’han fet en esta zona de la vila. Durant l’any passat Pena-roja va actuar a l’últim tram de la Baixada del Carme, un tram menut del carrer Ramon i Cajal i el carrer  d’accés al nou Centro Multiusos. Amb esta actuació es tancarien les obres d’adequació de la zona escolar i d’oci de Pena-roja.

Esteve va concretar que “va ser un dels principals punts de l’últim ple municipal”, i que “ara ens voldríem centrar en la urbanització de tot el tram que ens quede de les voltes a les escoles i de Dinópolis”. Un projecte que suposaria uns 150.000 euros d’inversió. “Treballarem des d’on vam acabar l’altra vegada. Des de les portes d’accés al museu i el magatzem de l’ajuntament, a les portes de l’escola”. Esteve va recordar que “la zona està molt castigada. En el seu dia es va fer un bany de quitrà momentani. Han hagut obres importants a la zona, com ara el nou Edifici Multiusos i connexions d’aigua, i ara cal adequar-lo”.

Unes obres que se centrarien en adequar tota la calçada, posar enllumenat públic, tomes d’aigua i també deixar la zona ben decent. La zona escolar de Pena-roja té també zones urbanitzables per on podria créixer el poble. L’alcalde de Pena-roja va explicar que “a dia d’avui tenim una bona parcel·la, que és la que ha quedat a partit del Multiusos. A la volta hi ha també zona urbanitzable i la continuació de les cases” del carrer Ramon i Cajal “són urbanitzables”. De fet, la volta del carrer marque la delimitació entre zona urbanitzable i zona no urbanitzable del poble. Enguany, un dels barems que més puntuarà a l’hora d’adjudicar les ajudes del FEADER serà precisament la urbanització.