El Síndic de Greuges admet a tràmit la queixa de l’Ajuntament de Morella pel retard de les obres del col·legi Mare de Déu de Vallivana

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 19 de febrer de 2015 .
Etiquetes: ,

El Síndic de Greuges ha admès a tràmit la queixa de l’Ajuntament de Morella pels constants retards que s’estan produint per a l’inici de les obres del col·legi Mare de Déu de Vallivana. Unes actuacions molt importants per solucionar els problemes en algunes instal·lacions i que no han començat, tot i que es va anunciar que es intervindria a l’estiu, després en les vacances nadalenques i, finalment, al mes de gener. Aquesta manca de diligència contrasta amb l’actuació de l’Ajuntament de Morella, que va pagar el projecte d’obres per agilitzar els tràmits i es farà càrrec també de la contractació de l’arquitecte tècnic. Precisament, aquesta setmana s’han obert les pliques per a aquest lloc de treball i la setmana que ve es realitzarà la contractació. Cal recordar que mitjançant la intervenció pactada, es resoldrien els problemes greus de les instal·lacions, que actualment estan al límit.

La regidora d’educació, Palmira Mestre, assenyala que “el Síndic de Greuges ha admès aquesta queixa perquè els constants retards de la Conselleria d’Educació són injustificables i esperem que siga una nova mesura de pressió perquè les obres comencen el més prompte possible”. La regidora explicava que “la Conselleria d’Educació hauria d’haver actuat al col·legi fa ja molts mesos, tal com es va comprometre a principis de 2014 i, de nou, hem de lamentar una mostra més de mala gestió en aquest tema, ja que se segueixen incomplint els terminis donats i els alumnes i les alumnes i la direcció del centre són els que pateixen el mal estat del col·legi”. A més, recorda que “l’Ajuntament de Morella està realitzant el manteniment que li correspon i està damunt dels problemes, però hi ha algunes instal·lacions que estan en molt mal estat i que s’haurien d’haver renovat ja amb la intervenció promesa, perquè el fred agreuja encara més aquests problemes”.

 

L’Ajuntament de Morella assegura estar col·laborant al màxim perquè les obres s’escometen quan més aviat. Un exemple va ser la redacció del projecte o la contractació de l’arquitecte tècnic, que van a càrrec de les arques municipals per agilitar els tràmits, tot i que hauria de ser la Conselleria la que ho pagara. Així, es va informar a tots els arquitectes del municipi de l’oferta de treball i aquesta setmana s’han obert les pliques. La propera setmana es realitzarà la contractació.

Cal recordar que l’administració autonòmica es va comprometre a actuar durant les vacances estivals, una vegada que el consistori assumira els costos de la redacció i elaboració del projecte, així com els de la direcció d’obra, i l’entregara fa mesos amb el vistiplau de la delegació de Castelló. No obstant això, i malgrat les diferents cartes i mocions remeses en aquest període pel consistori morellà i la comunitat educativa, fins al mes d’octubre no es van obtenir noves notícies, que van arribar amb la licitació de les obres. La Consellera d’Educació no ha contestat mai a cap de les cartes que li han remès. Tal i com s’extreu del projecte realitzat pel consistori, les prioritats de la intervenció se centren en les instal·lacions de calefacció i aigua calenta, les cobertes i teulades, per evitar les filtracions, i l’aïllament, com la fusteria de les finestres. Aquestes intervencions ascendirien a uns 300.000 euros.

Més informació: |