La prestigiosa revista gastronòmica Gourmets es fixa amb el Daluan

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 19 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , ,

El cuiner del Restaurant Daluan de Morella, Avelino Ramón, és un dels protagonistes de la prestigiosa revista Gourmets d’este mes de febrer. Ja a la portada es pot comprovar que l’establiment és un dels temes del mes ‘Restaurant Daluan: Castelló, terra endins’ es pot llegir. A l’interior de la publicació trobem l’ampli reportatge amb el títol ‘Mestre i cuiner’.

L’autor, Sandoni Sarriegi, apunta els trets més destacats del que assenyala que és un cas atípic en la restauració espanyola amb el cuiner castellonenc Avelino Ramón, que raciona la seua vocació a parts iguals entre la docència i el treball quotidià en el Daluan, el seu petit gran restaurant de Morella.

Avelino Ramon i el Daluan protagonistes a la ‘Gourmets’

“L’important revista els dedica un reportatge on es tracta la nostra gastronomia”, apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

El complet reportatge ocupa set pàgines amb imatges d’Arc Estudi Disseny en les que podem veure distints plats i elaboracions, així com al propi cuiner i a la família del Daluan.

En l’article trobem una explicació de la història del restaurant, la biografia d’Avelino i com va començar a familiaritzar-se amb la cuina en el bar que tenien el seus pares a Coratxà, així com quan va baixar a Castelló a matricular-se amb 14 anys a Hosteleria en l’Institut de Formació Professional Costa de Azahar.

A més, s’explica com és una jornada de treball d’Avelino, com compatibilitza la feina de cuiner amb la de docent d’hosteleria a Benicarló, com són les seues classes o com adquireix productes en distints punts. Tot seguit, es centra amb les creacions que es poden degustar al restaurant.

El periodista apunta que “en la cuina d’Avelino Ramón, subtil, acurada i serena, hi ha bon producte, copiós ofici i l’ego just per no tornar-se boig”. També fa un repàs dels distints reconeixements que ha tingut el Daluan en els últims anys, tot i ser un restaurant jove que va començar al 2007. A la recta final, fa apunt de les distintes Jornades, entre d’elles la de la tòfona que s’està celebrant actualment.



Precisament, el Daluan serà el proper protagonista dels showcookings d’estes Jornades el proper 27 de febrer. Amb esta demostració es podrà comprovar in situ la màgia del restaurant amb alguns dels plats del seu menú de la trufa.

A més, este dijous, el cuiner Avelino Ramón està d’enhorabona, ja que rep un premi a nivell gastronòmic provincial, el Gastrocope, en la seua primera edició. L’acte tindrà lloc al Centre de Turisme del Grau de Castelló. El cuiner de Morella rebrà el premi a millor cuiner per crear un segell propi en les seues elaboracions, fruit de molts d’anys de dedicació. En l’acte es premiarà també a la mediàtica Maribel Gil de Masterchef o a Agut de Benlloch pel seu centenari. Els premis Gastrocope pretenen reconéixer i posar en valor els productes i professionals relacionats amb el món de la gastronomia que es troben a la província de Castelló.

Més informació: | |