LA FALSA: “Sense periodisme no hi ha democràcia”

Joan Carles Marcobal . 22 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , ,

Recentment un bon amic periodista, Javier Andrés, publicava a una xarxa social la frase que he posat com a titular en el moment en que es lamentava dels dos anys del tancament de Radio Televisió Valenciana, de l’acomiadament de cinc periodistes de la Cadena SER, així com se’n feia ressò de com els treballadors de RTVE se plantaven segons ell “davant la ignomínia de la contractació d’una redacció paral·lela per manipular tant com es puga de cara a les pròximes campanyes electorals” per part de l’ens estatal.

La professió de periodista -contar i transmetre allò que passa- no és una tasca fàcil. Sovint els periodistes són perseguits pel seu treball, fins el punt de l’empresonament i la tortura en països sense democràcia o privats de la possibilitat de desenvolupar la seua labor en països relativament democràtics com el nostre en el que els interessos d’uns pocs suren sobre els generals.

I per a exemples els esmentats per Javier: els professionals de RTVE, els que ho foren de Canal 9, així com Ana Guantes, Maria José Agejas, Paloma Delgado, Ana Borderas i Pilar Vicente, acomiadades de la SER.

Mai no vull l’atur per a ningú però és molt trist veure al carrer professionals de reconegut i demostrat prestigi mentre els mitjans es dediquen a potenciar programes de dubtosa credibilitat amb mal anomenats/des periodistes. Malauradament les tendències editorials van de cara a que hi haguen més Carmeles i Ronceros que Gabilondos i Garciacampoys. Després s’ompliran la boca defensant la llibertat d’expressió.

Més informació: | |