Modesto Lobón anuncie la baixada a 0.18 € el quilo en la recollida de cadàvers

comarquesnord.cat . Saragossa . dimecres, 25 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , ,

Pareix que Sant Modesto (24 de febrer) va escoltar les pregàries dels grangers d’Aragó i finalment hi haurà un preu competitiu per a la recollida de cadàvers. El conseller d’Agricultura i de Medi Ambient del Govern d’Aragó, Modesto Lobón, va anunciar ahir durant la reunió del Consell d’Administració de SARGA que el preu de la recollida de cadàvers baixarà immediatament dels 0.23 euros el quilo actuals als 0.18 euros que demanava el sector. Nova tarifa que s’aplicarà a partir del pròxim 1 de març i que ajudarà el sector porcí a competir amb altres comunitats que tenen unes tarifes del servei més assequibles. Preus que convencen els grangers i que finalment ha assumit el conseller Modesto Lobón, no sense prèvies disputes amb el sector.

En este context, Lobón va concretar que s’ha pres una decisió llargament demanada pel sector i que supose “fer el sector més competitiu”. Lobón va afegir que el preu que està donant SARGA ha disminuït en un 45 per cent, cosa que demostre “l’esforç” que està fent el Govern d’Aragó pel sector. Al mateix temps, la Conselleria va recordar que donar el servei de recollida a Aragó és més complexe que a territoris pròxims com Catalunya, sobretot per la concentració de les explotacions agràries. Tot i això, des del sector van explicar també que a SARGA li està costant fer tota la gestió de tot el servei uns 0.14 €, que poden pujar als 0.15 € en funció de la localització de les granges. En canvi, el preu que se li demanava al granger era del doble, de 0.28 euros, sent una empresa pública.

El sector del gorrino té un pes molt important a l’Aragó en general i al Matarranya en particular. De fet, el sector represente el 4 per cent del PIB aragonès, i d’ell depenen uns 10.000 llocs de treball a l’Aragó. A la vegada, el gorrino represente el 35 per cent de tota la renda agrària. És a dir, de cada 3 euros que genere el sector primari a l’Aragó, 1 d’ells prové del gorrino.

Més informació: | |