Treball i formació dels Salaris Joves a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 25 de febrer de 2015 .
Etiquetes:

Quatre joves de Morella amb titulacions universitàries estan realitzant un important treball a l’ajuntament de la localitat. A través del Pla d’Ocupació Local es van aconseguir quatre Salaris Joves i així, s’han reforçat les àrees de cultura, turisme, joventut i administració. L’alcalde, Rhamsés Ripollés, i l’AODL del consistori, Eva Borras, han mantingut avui una reunió de treball per coordinar les tasques.

El primer edil morellà assenyala que “la feina que estan realitzant aquests quatre joves és àmplia i molt important tant per a Morella com per a la seva formació”. En concret, s’han reforçat cultura i turisme, han dinamitzat el Casal Jove, estan millorant la georeferenciació de la localitat, digitalitzant l’Arxiu Pascual, realitzant inventaris o prestant diferents serveis en l’àrea d’administració, com la modernització de les ordenances, del padró o estudis d’eficiència energètica i econòmica.

A més, a la reunió també s’ha plantejat un important treball per als propers mesos, que consistirà en un estudi per a la consecució de línies de fons europeus tant per al municipi directament com per donar suport a les empreses locals. Per això, Rhamsés Ripollés indica que “gràcies a tota aquesta tasca estem avançant en diferents projectes i millorant diferents serveis que es presten des del municipi”. Finalment, apuntava que “per a l’Ajuntament de Morella és una prioritat l’aposta per la joventut i ens agradaria que les altres administracions prioritzaren aquestes línies d’ajudes, ja que permeten als joves tornar a la localitat per prestar serveis importants i per millorar la seva formació”.

Cal assenyalar que l’Ajuntament de Morella té un Pla Municipal d’Ajuda a Joves Universitaris, pel qual es dóna assessorament tècnic i econòmic als estudiants que realitzen el projecte final de carrera sobre la localitat.
Cal recordar que els Salaris Joves s’han aconseguit gràcies a diferents projectes realitzats des de l’Agència de Desenvolupament Local. A més, en aquests últims mesos també s’han aconseguit ajudes per a la contractació de peons d’obra i brigades mediambientals, sent un total de dotze persones les que s’han contractat en este temps. Des de la Borsa de Treball també es intermèdia amb el sector privat per difondre les ofertes i que els veïns i veïnes siguin coneixedors de les mateixes i puguin optar a un lloc de treball. Per això, per a més informació sobre formació i ocupació es poden dirigir a l’Agència de Desenvolupament Local ubicada a l’edifici consistorial.

Més informació: