El taller d’arqueologia actua al jaciment de La Menadella

comarquesnord.cat . Forcall . divendres, 27 de febrer de 2015 .
Etiquetes: , , , ,

El Taller d’Ocupació de la Mancomunitat Comarcal dels Ports orientat a l’arqueologia segueix amb les seues accions i estos dies es concentra en un punt molt alt de la comarca: Sant Joaquim de la Menadella. Junt als molins del parc eòlic Refoyes, els alumnes-treballadors estan actuant al jaciment de la necròpoli de la Menadella, una troballa que es va fer ara fa deu anys i que necessitava un manteniment.

A pesar de les adverses condicions climàtiques dels darrers dies, sobretot pel vent, els onze integrants del Taller començaven este dijous les tasques que es concentren en la neteja d’este entorn tant important en matèria arqueològica que es troba en el terme de Forcall, en un punt limítrof entre Castelló i Terol.

Les primeres tasques es van centrar en una anàlisi de les restes per tal de concretar el procés a seguir. Després d’uns anys sense actuar, era necessària una intervenció, principalment per desbrossar vegetació i deixar en el millor estat el jaciment per poder apreciar al màxim el seu valor.

Aquesta necròpoli és una de les més destacades de les que s’han trobat a la Comunitat els últims anys. Està en un punt estratègic i ha aportat moltes dades del perquè es va escollir este enclavament en l’Edat del Ferro. La setmana que ve s’espera que finalitzen els treballs a la Menadella que han tingut en el seu inici un enemic com el vent que ha ficat obstacles a les actuacions.

De moment, el Taller està en una fase inicial en la que s’estan tractant materials i endinsant als participants en l’arqueologia. Ja han rebut diverses classes teòriques, entre d’elles una amb el professor Ferran Arasa, i han actuat en punts de Forcall i en el magatzem de l’ajuntament de Morella de restes arqueològiques.

Més informació: | | | |