UAGA considere una provocació les propostes de Lobón per compensar les desigualtats de la PAC

comarquesnord.cat . Terol . dimecres, 4 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

El sindicat UAGA ha qüestionat la proposta del conseller d’Agricultura i Ramaderia del Govern d’Aragó, Modesto Lobón, a l’hora de corregir “les discriminacions” que ha patit la província de Terol durant les negociacions de la PAC. El sindicat agrari ha explicat a través d’un escrit que “són molts els agricultors i ramaders els que obtindran imports diferents, i sempre menors, per fer faenes similars en terres agronòmicament paregudes basant-se en uns drets històrics, injustos i especulatius que la UAGA ha rebutjat des del principi”.

A la vegada, el sindicat considere que “la filosofia de les mesures agroambientals no és pal·liar els greuges comparatius ni corregir els errors de la PAC. El conseller propose corregir el greuge que provoque la PAC amb dos mesures agroambientals que no tenen cap viabilitat en gran part de la província”, que a damunt arriben tard i que “suposen un mal pegat” que pose de manifest “la incompetència de la conselleria d’Agricultura”. El sindicat UAGA creu que “les agroambientals no es poden complementar a les mateixes hectàrees i cadascuna té les seues peculiaritats quant a tasques i exigències”.

A finals d’octubre de 2014, els agricultors i ramaders de la província van aixecar la veu en veure una “PAC discriminatòria” per a la província de Terol, responsabilitzant a la DGA del seu repartiment. En el seu dia, ASAJA i UAGA van denunciar que els agricultors de Terol rebrien menys diners que els de Saragossa i Osca. Diferències prou importants que en les hectàrees de secà arribaven als 40 euros d’ajuda, i que en regadiu inclús ascendien als 90 euros. Desequilibri important entre un agricultor que té bancals al terme de Massalió i qui els té a la veïna Maella, per posar un exemple.

El sindicat “no vol estes martingales. Vol que el 2020 tots els professionals aragonesos es troben en la mateixa línia d’eixida. UAGA ha defensat des d’un principi una PAC que focalitzo els seus esforços en els professionals agraris, en els sectors més perjudicats i fràgils i en els jóvens”. A la vegada, el sindicat creu que “la desaparició dels drets històrics que tant distorsionen els estrats dels diferents agricultors corregiria per fi estes diferències. Per això, exigim una vinculació de les ajudes a l’activitat agrària” i, com no, “als professionals agraris”.

Més informació: |