La Diputació adjudique la primera fase de la carretera de Torredarques

comarquesnord.cat . Torredarques . dijous, 5 de març de 2015 .
Etiquetes:

La Diputació Provincial ha adjudicat la primera fase de les obres de la carretera local de Torredarques. Una primera fase que comptarà amb una inversió d’uns 130.000 € i una actuació que pot començar en cosa de setmanes, encara que des de l’administració provincial no descarten que s’adjudique en breu la segona fase d’este projecte i que es puga fer tota la infraestructura d’una tongada. Unes inversions que, a la vegada, poden coincidir en el temps amb les obres previstes a la N-232 en el tram entre Ràfels i La Pobleta. La primera fase de la carretera local de Torredarques ha estat possible gràcies al FITE de 2014, que va contemplar una partida pressupostària d’uns 130.000 euros.

El vicepresident segon de la Diputació, Ramon Millán, va explicar en una entrevista a Ràdio Matarranya que “la notícia positiva és que per fi començarà una obra molt demanada com és la carretera de Torredarques”, que sumat a les obres de la N-232, “concretaríem un accés digne com mereix qualsevol poble de la província”. Millán va recalcar que “és una bona notícia”, encara que va recordar que “volem enllaçar-la al FITE d’enguany, amb 130.000 euros més, perquè així podríem acabar tota la carretera”. De moment, però, és una decisió precipitada, perquè les inversions en carreteres de 2015 encara no s’han posat damunt de la taula.

I aquí arribaria “la notícia més complicada: els terminis. Hi ha un període establert de 6 mesos per executar”, va recordar Millán. Una vegada finalitzades les obres, la carretera tindrà 7 metros de calçada, una bona senyalització vertical i “una entrada digna per al poble, que no mereix menys que un de gran”. Pel que fa a coincidir en el temps amb les obres de la N-232, el vicepresident segon de la Diputació no va amagar que “això serà complicat”. En un o dos mesos “podríem saber si podem continuar amb la segona fase o ens haurem de limitar només amb la primera. No esperarem més. Sobretot pels terminis, que s’han de complir”, va reiterar Ramon Millán.

Una gran notícia

Des de Torredarques van rebre en molta satisfacció esta notícia. Juan Carlos Arrufat, des de l’ajuntament, va reconèixer que “és una bona notícia. Fa molts anys que portem lluitant en tindre una bona carretera, ens han escoltat i considerem que les obres poden començar prompte”. Torredarques tindrà una via d’accés decent. “Ara hi ha trossos on pràcticament no poden passar dos cotxes, hi ha punts que durant l’hivern són perillosos pel gel. Guanyarem molt, en esta carretera, que és l’única via de comunicació al poble”. Sobre la possibilitat de fer tota la carretera d’una tongada, Arrufat creu que “confiem en això, de que comencen les obres i no es queden a meitat”.

Si a les obres de la carretera local s’afegiren les de la N-232, “això seria perfecte”, entén Arrufat, encara que “és més complicat”.

Més informació: