El programa cultural “Cita a Morella” torna amb Carmen Amoraga i Mapi Amela

comarquesnord.cat . Morella . 10 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

El programa cultural “Cita a Morella” torna amb protagonisme femení per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Així, el proper dissabte 14 de març, la periodista i escriptora Carmen Amoraga realitzarà la conferència “Escriviure”, en la qual parlarà de les seves novel·les. A més, a la setmana següent, el torn serà per la jove emprenedora i fundadora de Ahorradoras.com, Mapi Amela.

La regidora de cultura, Maria Rallo, destaca que “és un plaer per a nosaltres que dues dones com Carmen Amoraga i Mapi Amela puguen vindre a Morella per a protagonitzar els principals actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona i que així, ens traslladen els seus coneixements en les seves especialitats”. A més, assenyalava que “el Cita a Morella continua amb el seu objectiu de convertir Morella en un espai de reflexió i, per això, hem de continuar potenciant aquest cicle cultural comptant entre nosaltres amb importants escriptors, periodistes, docents o emprenedores”.

Carmen Amoraga és llicenciada en Ciències de la Informació i ha treballat i col·laborat en diversos mitjans de comunicació de ràdio i televisió. A més, és escriptora i ha publicat vuit novel·les. L’última d’elles, “La vida era eso”, li va servir per aconseguir el prestigiós premi Nadal al 2014. En aquesta, l’autora explica la història d’una dona vídua amb dues filles al seu càrrec i que troba refugi en el món de les xarxes socials. Es tracta de una historia d’amor, pèrdua i superació. A més, ha rebut altres reconeixements importants, com ser finalista en el premi Planeta 2010, amb “El tiempo mientrastanto” o finalista del premi Nadal 2007, amb la seva obra “Algo tan parecido al amor”.

D’altra banda, Mapi Amela és morellana i una jove emprenedora, que està tenint un gran èxit amb el seu projecte “Ahorradoras.com”. Aquest portal web rep més de 8.000 visites diàries i la segueixen més de 50.000 persones en xarxes socials. A més, aquest original projecte també ha derivat en la publicació del llibre “estalviadores: 101 trucs per estalviar”, que també està sent un èxit.

Cal recordar que el “Cita a Morella” és un espai que pretén convertir Morella en un lloc de reflexió cultural sobre diferents temes d’interès i d’actualitat. Entre 2013 i 2014 s’ha potenciat aquest cicle, portant a Morella a periodistes, escriptors, cantautors o juristes del prestigi de Javier Serra, Rosa Maria Calaf, Rosa Regàs, Antoni Puigverd, Juan José López Burniol, José María de Mena, Xavi Sarrià, Pablo Guerrero, Víctor Amela, Elena Moya, amb les seves novel·les “El Càtar Imperfecte” i “La Mestra Republicana”, ambientades a Morella, Martí Gómez, Manuel S. Jardí o Manuel Milián Mestre.

De nou, aquest cicle de conferències i activitats estarà organitzat per l’Ajuntament de Morella, Els Ports Ràdio i el Club d’Amics de la Ràdio.

Més informació: |