El Taller d’Ocupació dels Ports posa en valor els túmuls funeraris de la Menadadella, a Forcall

comarquesnord.cat . Forcall . dimarts, 10 de març de 2015 .
Etiquetes: , , , ,

Els alumnes d’arqueologia del Taller d’Ocupació de la Mancomunitat Comarcal Els Ports han acabat amb les seves activitats pràctiques al conjunt de túmuls funeraris de Sant Joaquim de la Menadella, al terme municipal de Forcall.

En aquest entorn, sota la supervisió de la restauradora Anna Viciach, han posat en valor un conjunt que va ser excavat el 2005.

Aquests túmuls funeraris estan datats en entre els segles VII a VI AC i corresponen a restes incineracions mortuòries de l’Edat del Ferro Antic.

Amb el treball que han desenvolupat els alumnes a La Menadella es garanteix que aquest conjunt sigue visitable i, per tant, sigue accessible per al seu coneixement, divulgació i estudi. Des de 2005 no s’havien dut a terme tasques de manteniment.

 

Finalitzen les tasques de manteniment a la Menadella

"Els alumnes del Taller d’Ocupació de la Mancomunitat han adequat el jaciment" apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Un dels objectius del taller és la posada en valor de jaciments arqueològics a la comarca dels Ports. L’Ajuntament de Forcall va sol·licitar la intervenció del taller en el conjunt que torna a ser visitable, gràcies a la tasca desenvolupada pel taller d’ocupació.

. Formació teòrica
Les pràctiques dels alumnes es coordinen amb la formació teòrica. En cada cas els integrants del taller d’ocupació reben els coneixements necessaris per dur a terme les seves pràctiques de manera adecuada.

Més informació: | | | |