El Taller d’Ocupació dels Ports realitza tractaments silvícoles a Forcall

comarquesnord.cat . Forcall . dimarts, 10 de març de 2015 .
Etiquetes: , , ,

Els alumnes-treballadors del Taller d’Ocupació de la Mancomunitat Comarcal dels Ports han dut a terme pràctiques de tractaments silvícoles al terme municipal de Forcall. El taller d’ocupació compta amb un mòdul de gestió i aprofitaments forestals. Per realitzar les pràctiques els integrants del taller han rebut formació teòrica sobre les eines a utilitzar en cadascuna de les operacions. A Forcall els treballs es van centrar en la neteja dels accessos a la Mola d’en càmeres. Un cop finalitzada la tasca de desbrossament les restes s’han triturat per a l’aprofitament de la fusta com a biomassa. Per a la realització d’aquesta tasca dels alumnes treballadors s’han familiaritzat amb les motoserres i les trituradores.

Forcall disposa de la primera xarxa de calor de la Comunitat Valenciana que funciona amb biomassa. D’aquesta manera les restes de la neteja del bosc permeten alimentar el sistema que genera calor per a la residència de la Tercera Edat i el col·legi del municipi.

L’aprofitament de la biomassa és un dels sectors que, en un futur pròxim, pot suposar la creació de llocs de treball i activitat econòmica en un territori, els Ports, que compta amb àmplies masses boscoses que necessiten d’una correcta gestió forestal.

Més informació: | | |