La Diputació manté les ajudes al sector porcí en trasllat dels purins

comarquesnord.cat . Terol . dimecres, 11 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

La Diputació de Terol ha renovat el programa d’ajudes destinades al Pla Experimental de Transport de Purins, una iniciativa que naix de l’objectiu de col·laborar amb els grangers del sector porcí que no poden assumir l’elevat cost econòmic que supose el trasllat de purins excedentaris. Així ho va explicar el vicepresident 1er de la Diputació, Francisco Abril, als presidents de les Comarques del Maestrat i el Matarranya, Arturo Martín i Francisco Esteve, respectivament, com també al president de l’Associació de Criadors de Porcí de Terol, ACRIPORTE, Manuel Esteve, i a representants d’empreses del sector en una reunió sobre la matèria.

La declaració de zones vulnerables al Matarranya, Andorra i el Maestrat ha provocat un important excedent de purins. Pobles com Mont-roig, Fontdespatla i Pena-roja, així com altres com poden ser Cantavella, La Cuba o Mirambell, afronten una problemàtica important que, a través d’estes subvencions, ajuden a respirar el treball diari del sector porcí. Tot i això, des del Matarranya consideren que la solució més plausible no és altra que posar en marxa les plantes de cogeneració de Pena-roja i Vall-de-roures. Quant a la col·laboració de la Diputació, l’administració provincial destinarà 85.000 euros per a transportar purins de zones vulnerables, i 15.000 euros en zones que no ho són.

En este sentit, Francisco Abril va destacar que este programa “reafirm el compromís de la Diputació amb els ramaders de porcí que han d’assumir un cost econòmic molt important. La nostra obligació és donar suport al sector primari perquè és el principal suport econòmic i social de la província de Terol”. Per això, des de la pròpia Diputació “assumim esta responsabilitat una vegada que les institucions que tenen competència en esta matèria han deixat de fer-ho. La nostra obligació és facilitar-los la feina, avançar en la sostenibilitat mediambiental i propiciar marcs d’actuació que ajuden al creixement productiu i amb ell, la viabilitat d’un sector que és garantia de futur al medi rural”.

Més informació: |