Fer Bous al Carrer serà més senzill i menys burocràtic amb el nou reglament ja aprovat

comarquesnord.cat . València . dimecres, 11 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana ha publicat el decret pel qual s’aprova el nou Reglament de festejos taurins tradicionals de la Comunitat Valenciana, que té com a objecte regular les condicions per a celebrar els festejos taurins en territori valencià, així com garantir la seguretat, els drets i interessos dels participants, espectadors, veïns i béns, a més de la integritat dels animals que hi intervenen.

El nou Reglament de festejos taurins s’estructura en 100 articles agrupats en quatre títols i també incorpora vuit annexos. Quant al contingut, estableix una definició de festeig taurí tradicional més oberta que la vigent anteriorment, ja que considera bous al carrer totes les modalitats acreditades a la Comunitat Valenciana i reconeix la tradicionalitat universal de la festa. En este sentit, apunta que qualsevol municipi podrà realitzar festejos taurins independentment que n’hi haja o no antecedents, ja que s’elimina el certificat de tradicionalitat. D’esta manera, amb el nou Reglament, l’ajuntament cobra especial rellevància, ja que seran els consistoris els que determinen si estan d’acord o no amb la celebració d’estes activitats.

. Menys burocràcia
La novetat més rellevant és la que fa referència al procediment d’autorització dels festejos i a la presentació de la documentació. Amb la nova normativa, els tràmits per a celebrar festejos taurins seran més senzills i menys burocràtics, ja que per a sol·licitar la celebració d’un festeig abans calia presentar onze documents a la Conselleria i ara només en seran necessaris quatre: els que acrediten que es disposa d’assegurança, certificat de barreres, certificat mèdic i, en cas d’instal·lació de places de bous portàtils, també el contracte amb el professional taurí. Junt amb esta documentació caldrà entregar en la Conselleria una declaració jurada que es compta amb la resta de documentació exigida, i es declararà que la documentació està a disposició del director del festeig i de l’autoritat competent.

Amb la reducció de tràmits, el director del festeig assumix major responsabilitat i està obligat a requerir la documentació a l’organitzador abans de l’inici del festeig, ja que l’incompliment suposaria la suspensió de l’esdeveniment. Entre les altres novetats està que el participant embriac als Bous al Carrer pagarà els danys que patisca o provoqui. A més, s’anuncien noves línies d’ajudes per a estes activitats.

Més informació: |