Comencen les obres de la zona porticada de La Freixneda

comarquesnord.cat . La Freixneda . dijous, 12 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

La Freixneda ha començat les obres de la zona porticada de la plaça i el carrer major. Una actuació que, en paraules de l’alcalde de la vila, “serà de les més boniques que s’ha pogut fer esta legislatura”. El FITE 2014 va contemplar una partida pressupostària de 100.000 euros centrada en la rehabilitació dels porxes del carrer i de la plaça major, un dels elements patrimonials més volguts pels veïns de la vila. Les obres van començar el dilluns d’esta setmana, i com marquen els criteris del FITE, hauran d’estar justificades per a meitats d’este 2015. D’aquí a Setmana Setmana se li donarà una primera espenta, i les obres pararan per donar pas a la Fira d’Antiguitats que tots els anys viu el poble. El projecte de rehabilitació de la zona porticada se centre, sobretot, en la substitució del ciment per un terra de lloses planes que li donarà un toc més rústic. També s’actuarà als pedrissos de la zona porticada.

José Ramón Gimeno, alcalde de La Freixneda, va reconèixer que “és una obra que ens fa especial il·lusió, i que supose la restauració de la zona porticada del carrer major, una obra que serà de les més boniques que s’han pogut fer esta legislatura”. Gimeno va concretar que “primer de tot traurem el ciment. Restaurem tots els pedrissos de la zona porticada. I tot el terra dels porxes el deixarem en llosa, una pedra plana” que li donarà un toc rústic a la zona, “acorde a l’entorn del nucli històric”. Gimeno va dir que l’entorn de l’ajuntament i la plaça major “és de les zones més boniques del poble. Volem actuar al cor de La Freixneda, vol volgut i molt visitat”. A priori, no està previst actuar en les canalitzacions i desaigües de la zona. Ara “li donarem una primera espenta fins a la Setmana Santa”, va concretar l’alcalde de la vila, qui va afegir que “una vegada passada la fira, continuarem”.

El projecte tindrà un pressupost de 100.000 euros que vénen finançats a través del FITE de 2014. Tot i això, l’ajuntament de La Freixneda vol donar un pas més. “La idea no és acabar aquí”, va defensar Gimeno, “sinó seguir en esta important restauració de la plaça i el carrer pla”. Per això, el consistori ha presentat un projecte per continuar rehabilitant el nucli històric. “De cara al FEADER 2015 hem presentat un projecte per continuar la restauració de tota la plaça major. Eixa és la nostra intenció”, va afegir Gimeno, encara que no saben si obtindran finançament per a este exercici. De moment no s’ha presentat la resolució dels Plans FEADER, que pot arribar en cosa d’unes setmanes.

Més informació: |