Pau, Mario i Chillida, campions de la lliga interuniversitària amb l’UJI

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 12 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

Tres joves dels Ports, jugadors del Morella FC de Primera Regional, els morellans Pau Puig, Mario Martí, junt al portellà, Héctor Chillida, es van proclamar campions de la Lliga interuniversitària CADU amb l’UJI. Ho van aconseguir gràcies a una apassionant final en la que es van acabar imposant per 1 a 0 a la Universitat Catòlica de València. Aquest equip era el rival a batre, clars candidats a obtenir el títol, ja que és un conjunt format en la seua totalitat per jugadors que militen en Tercera Divisió.

 

El futbol de la UJI, campió del torneig interuniversitari

"En este equip juguen Pau Puig, Mario Martí i Héctor Chillida, del Morella FC", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

El partit va ser molt equilibrat. L’equip de la Jaume I va eixir ben plantat al camp, esperant al rival, sabent del seu potencial, i els de Castelló van tenir bones ocasions al contraatac. A més, Pau va fer un gol després d’un espectacular remat de cap que l’àrbitre va anular sense cap tipus d’explicació perquè pareixia legal. Al final de la primera meitat, els de València es van fer amb la pilota i van tenir les millors ocasions, però es van trobar amb un inspirat Basevi, el porter de l’UJI. Un altre morellà, Mario, també va veure com li anul·laven un gol després d’un gran contraatac, però en esta ocasió pareixia fora de joc.

A la represa, amb el marcador encara amb empat a zero, un fet molt positiu per als interessos de l’UJI, l’equip castellonenc va començar a agafat el domini i a crear un poc més de joc del que havien oferit fins al moment. Així van anar aplegant ocasions més clares de gol. Quan pareixia que l’encontre s’en anava a la pròrroga, la Jaume I va marcar un gol d’or als 85 minuts. Va ser gràcies a una falta botada des de quasi el mig del camp que es va enverinar, tocava al travesser i al rebuig, Carlos va rematar de cap i materialitzava el gol que va ser el del triomf. A la recta final, els de la Universitat Catòlica es van bolcar a la desesperada per buscar l’empat, però l’equip de l’UJI va saber aguantar el marcador. Els de Castelló van donar la sorpresa i van celebrar com es mereixia el triomf i la classificació al Torneig d’àmbit estatal que està pendent de conéixer l’escenari de la competició.

En quant a la Lliga CADU que han guanyat els joves de la comarca amb l’equip de l’UJI, és una cita futbolística en la que participen els set centres universitaris del País Valencià: la vigent campiona Universitat Jaume I (UJI), la Universitat Cardenal Herrera – CEU, la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat de València d’Estudis Generals (UVEG) i la Universitat Catòlica de València Sant Vicente Mártir (UCV).

El sistema de competició és mitjançant enfrontaments directes tots contra tots. Els dos primers de la classificació s’enfronten en una final. Este any, l’equip de l’UJI va guanyar el primer partit a casa dels favorits, la Universitat Catòlica, que va ser el rival a la final. A partir d’eixe debut victoriós, el calendari els va acompanyar i sols van perdre el partit d’Alacant. Mario, Pau i Héctor van accedir a l’equip de l’UJI després de participar en la lliga interna de la Universitat. L’entrenador i seleccionador de la Jaume I els va comentar que es presentaren a les proves ara fa tres anys i els tres van ser escollits i ara han format part d’un triomf històric per a la Universitat castellonenca.

Més informació: |