Conca i Terol prenen la davantera amb els dinosaures

comarquesnord.cat . Cinctorres . dilluns, 16 de març de 2015 .
Etiquetes:

Conca se suma a la “dinomania” com a forma de potenciar els recursos patrimonials i naturals de les zones d’interior. Aquest any va a ser un any per als dinosaures, ja que a l’estiu s’estrenarà una nova entrega de Jurassic Park, amb el títol “Jurassic World”. També veurà la llum un nou centre de Territori Dinópolis, en Ariño (Terol) a escassos 80 km de Morella, i finalment, acaba d’anunciar-se la “Ruta dels Dinosaures” que la Diputació provincial de Conca vol engegar dins del Pla de Millora d’Infraestructures Turístiques (Plamit), la inauguració de les quals és imminent ja que divendres passat el president de la Diputació de Conca, Benjamí Prieto, va realitzar la recepció de les obres.

Aquesta “Ruta dels Dinosaures” de Conca té un sabor castellonenc, ja que gran part de la museografía ha estat realitzada a Vila-real, per l’empresa Robles Sistemes Expositius, amb una llarga experiència en la realització d’aquest tipus de treballs. A la nostra província és la responsable per exemple de la museografía del Palau dels Santjoans a Cinctorres i ha participat en la redacció del projecte MUDIM, o en l’última edició de la Llum de les Imatges. També han participat en la ruta de Conca paleontòlegs de la UNED de Madrid, que treballen fa anys en els jaciments de Morella.

Des de l’ajuntament de Cinctorres lamenten el retard en el projecte “Dinosports”, ja que “igual que a Conca i Teruel, podríem aprofitar els més de 4.000 fòssils de dinosaures que tenim a la comarca dels Ports per atreure turisme i generar oportunitats de treball en aquesta zona, i a aquest ritme quan arriben els primers turistes a l’aeroport no tindrem les obres acabades, i no hi ha previsió de posada en valor dels recursos, per la qual cosa solament tindrem museus buits a Morella i Cinctorres”.

Més informació: