L’Ajuntament de Morella potència el Pla d’Ocupació amb dues noves beques per a estudiants

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 17 de març de 2015 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella continua potenciant el seu Pla d’Ocupació Local amb noves ofertes. En la jornada d’avui ha publicat dues beques de tres mesos de durada dirigides a estudiants amb titulació superior. Aquestes es destinaran a reforçar les àrees de cultura i turisme. A més, el consistori morellà continua elaborant diferents projectes i presentant-los per optar a més ajudes d’ocupació i d’aquesta manera, poder oferir aquestes places i millorar diferents serveis a la localitat. Així, actualment també s’han sol·licitat, i s’està a l’espera de conèixer una resposta, cinc programes EMCORP al Servef, que anirien destinats a cultura, turisme i brigades mediambientals, quatre salaris joves més i un taller d’ocupació d’aprofitament forestal. Aquests treballs a través del Pla d’Ocupació Local se sumen a les dotze contractacions de finals de 2014, per a la brigada mediambiental i de serveis, com peons d’obra i quatre Salaris Joves destinats a administració, joventut, cultura i turisme, i als tallers de ocupació de la Mancomunitat dels Ports, en els què s’ha empleat a vuit veïns i veïnes de Morella.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “la prioritat de les administracions ha de ser la potenciació de les polítiques d’ocupació i acollir-nos a totes les ajudes que hi haja per a la contractació”. En aquest sentit, Ripollés apunta que “en els últims anys, les administracions amb competències en ocupació han retallat en polítiques actives, s’han realitzat pocs plans d’ocupació i han sigut insuficients. Els actuals, haurien de ser més importants, amb contractacions de més durada”. Finalment, ha fet una crida perquè els veïns i veïnes s’adherisquen als programes d’ocupació en vigor.

Les dotze contractacions que es van realitzar a finals de 2014 van ser a través de diversos programes, com el Ezonai (les brigades mediambientals), el conjunt entre administracions (peons d’obra) i els Salaris Joves. Alguns d’aquests, es van aconseguir gràcies a diversos projectes que va presentar l’Ajuntament de Morella, com les ocupacions per a joves en zones rurals o la neteja i adequació de diverses zones verdes i camins rurals. Pel que fa als tallers d’ocupació d’arqueologia i medi ambient de la Mancomunitat dels Ports, cal assenyalar que vuit veïns i veïnes estan empleats. Entre ells, el director del primer, Ramiro Pérez.

Finalment, recordar que l’Ajuntament de Morella també té convenis de col·laboració amb universitats i instituts per a la realització de pràctiques i treballs de final de carrera. Aquesta setmana, també s’ha incorporat una jove que ha cursat un cicle formatiu d’informàtica.

Tota la informació referent a ocupació i formació es pot consultar a la Borsa de Treball de l’Ajuntament de Morella. Cal recordar que des d’aquest servei s’intermèdia amb el sector privat per difondre les ofertes i que els veïns i veïnes siguen coneixedors de les mateixes i puguen optar a un lloc de treball. Actualment, també hi ha una oferta de cambrer recepcionista, per a la qual demà conclou el termini perquè els interessats presentin la documentació.

Més informació: