Exposicions i degustacions de productes a la mostra de la Taula del Sénia celebrada a Beseit

comarquesnord.cat . Beseit . diumenge, 22 de març de 2015 .
Etiquetes: , ,

Beseit va albergar els dies 21 i 22 de març una nova edició de la mostra de la Taula del Sénia. Una trobada en la qual van estar representats bona part dels 27 municipis de Catalunya, Aragó i País Valencià que integren la Mancomunitat. Al llarg del cap de setmana hi va haver diferents activitats. Entre elles, una mostra de valors i productes dels pobles de la Taula del Sénia, així com un tast de l’oli d’oliveres mil·lenàries o una reunió de treball. Tere Adell, gerent de la Mancomunitat, va explicar que “aquesta trobada és una bona forma de difusió i promoció dels nostres pobles. Un dia per trobar-nos i poder mostrar el millor que tenim en els nostres pobles”. Al mateix temps, Tere Adell va apuntar que “hi va haver una reunió de treball” on “vam fer un resum” de 2014 i “hem parlat de nous projectes”, que estaran vinculats a la sostenibilitat i la natura.

A més, la gerent de la Taula del Sénia va valorar el projecte d’oliveres mil·lenàries, que recordem s’ha convertit en la candidatura espanyola per al premi a Paisatge d’Europa 2015. Al Matarranya, la Mancomunitat va començar catalogant 3 oliveres mil·lenàries del terme municipal de Pena-roja. les declarades a major altitud al territori. A continuació es van catalogar diferents oliveres a Vall-de-roures. I fa unes setmanes, “es van rescatar unes oliveres que havien de ser arrencats senzillament per una transformació de finques. Les han recuperat. I ara, a Vall-de-roures, estaran sobre els 10 o 12 oliveres mil·lenàries”, va explicar Adell. Per un altre costat, Alberto Moragrega, alcalde de Beseit, va destacar com a poble amfitrió que en el seu dia la Taula del Sénia “va impulsar importants projectes que van beneficiar els nostres pobles”, entre ells la recuperació i l’asfaltat de camins rurals.

A la mostra tampoc hi va faltar l’alcalde d’Arnes i delegat territorial de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, qui va valorar el projecte de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, ja que “va nàixer amb la intenció d’unir i contribuir en el desenvolupament del nostre territori”.

Més informació: | |