Fórnols supere un problema històric gràcies a la nova captació d’aigua

comarquesnord.cat . Fórnols . dilluns, 23 de març de 2015 .
Etiquetes:

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, el passat diumenge 22 de març Fórnols va inaugurar la seua nova captació d’aigua potable. Una infraestructura que ha permès a Fórnols resoldre un dèficit històric, que no és altre que el problema en el subministre d’aigua de boca. Una inauguració que no es va voler perdre cap veí del poble i que va comptar amb la presència de la presidenta de la Diputació Provincial de Terol, Carmen Pobo. De fet, estes obres de captació i canalització d’aigua han estat possibles gràcies a les inversions i ajudes que han arribat des de l’administració provincial. Una instal·lació que, a la vegada, ha apostat per les energies renovables.

Precisament, Pobo va recalcar que “ha estat una obra molt necessària. Ha costat molt tindre-la. I al final, l’obstinació de l’alcalde i la constància i l’empenta dels veïns ens fa seguir treballant i aconseguir el millor per als municipis. Són molts els municipis de Terol, moltes les necessitats. I, de veritat, la nostra pretensió és que tinguen la millor qualitat de vida possible. No calen grans obres faraòniques, sinó les coses més útils per als veïns”. Per la seua part, l’alcalde de Fórnols, Ernesto Serrat, va dir que “avui és un dia molt important i històric per al poble. Ara no dependrem, sobretot a l’estiu a les festes, de la reserva d’aigua i dels camions de bombers. Ara el problema s’ha solucionat. Espero que sigui per sempre”.

Degut a les inclemències del temps i que l’aigua de la bassa se n’eixia per dalt, la placa d’inauguració es va mostrar a cobert. A l’acte va ser convidat Alfredo Cajal, director general de l’Institut Aragonès de l’Aigua, que coincidint amb la seua visita pel Matarranya no va deixar de costat el Pla de Depuració de costat. Al respecte, Cajal va apuntar que “no sabem què ha passat. Una vegada estan adjudicades les obres i s’havia de començar a treballar han arribat els problemes. Si a natres ens hagueren dit que no volien la depuradora, no les hauríem fet. Però no podem, una vegada s’ha iniciat tot el procés i una vegada estan adjudicades les obres”.

Més informació: