“Era com un riu, baixava molt fort i per sort ho hem trobat prompte”

comarquesnord.cat . Els Ports . dimarts, 24 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

L’acumulació d’aigua més important, pel seu simbolisme, ha estat la que ha patit l’Arxiprestal Santa Maria la Major de Morella. L’ensulsiada d’un mur en la part posterior del temple bloquejava el carreró de desguàs i l’aigua es va concentrar en una cambra situada al costat de l’entrada que es dedica a la neteja. Des d’allí, va començar a propagar-se pel terra de l’Església.

Afortunadament, el mossèn, José Ángel Pitarch, va arribar a temps a primera hora del matí i es va poder frenar l’embranzida de l’aigua. “Era com un riu, baixava molt fort i per sort ho hem trobat prompte, així com la ràpida intervenció dels Bombers ha estat clau per evitar mals majors i solament s’ha produït una petita inundació en una part de l’entrada”.

 
 

 

Entre els elements que han ‘salvat’ a l’Arxiprestal han estat que el despreniment del mur i l’arribada del mossèn es van produir en un curt interval de temps “si arriba a ser a la nit l’acumulació d’aigua hauria estat important, es va poder frenar l’embranzida i els propers dies estudiarem com reconstruir la paret que ha caigut per intentar evitar que es repeteixi una situació així” explicava Pitarch.

El temple ha estat tancat este dimarts al públic, però s’ha pogut celebrar Missa a la Capella que està just al costat de la cambra on l’aigua seguia baixant com un canal. Aquest dimecres únicament podran accedir grups que tenien cites concertades per visitar aquesta joia del gòtic que no es va escapar dels efectes de les intenses pluges.

Altres punts que han sofert inundacions són el Poliesportiu, la Cooperativa Sant Antoni Abat en un dels punts de càrrega dels camions, la Fàbrica de Giner, un supermercat de l’Hostal Nou, l’Oficina Agrària, Torres del conjunt emmurallat i alguns espais de particulars com un celler. Els Bombers han estat treballant durant tota la jornada per frenar les acumulacions d’aigua.

Més informació: |