L’Ajuntament de Morella publica tres ofertes de treball d’urgència per reparar els danys de les pluges dels últims dies

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 24 de març de 2015 .

L’Ajuntament de Morella ha publicat avui tres ofertes de treball per a reforçar d’urgència la brigada d’obres i serveis i començar a reparar els danys que s’estan produint les precipitacions d’aquests dies. A l’Observatori Meteorològic de la ciutat s’han registrat 256 litres per metre quadrat entre el dia 20 de març i el 23 i avui continua plovent de forma constant i intensa. Això ha provocat talls de carreteres secundàries i vies pecuàries, el tancament del Castell, filtracions en edificis o torres, i despreniments en alguns punts, com l’Alameda i Segona Alameda. Les previsions apunten que avui serà l’últim dia d’aquest temporal amb precipitacions tan abundants.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, indica que “encara hem d’avaluar tots els danys que està produint aquest temporal, però hem de posar-nos, immediatament, mans a l’obra per reparar els danys de la millor forma i en el menor temps possible”. A més, afegia que “aquestes contractacions aniran destinades a la neteja i reconstruccions de diversos punts de la localitat afectats per la pluja, com ara l’Albereda i Segona Albereda, i d’aquesta manera es podrà continuar també amb els treballs programats, com és el cas de la reurbanització del carrer Confraria”. Finalment, assenyala que “esperem que altres administracions actuen també amb la mateixa celeritat i que publiquen ajudes per a zones afectades per aquest temporal, perquè els danys seran importants en nombrosos punts”.

En la jornada d’avui, s’han produït despreniments en diverses zones de la localitat, com al Castell, l’Alameda i la Segona Alameda. Per això, la principal fortalesa de la localitat roman tancada des de la jornada d’ahir. A més, aquests dos dies també s’han tallat al trànsit, de manera puntual, algunes carreteres secundàries, com la CV-1170 de la Teuleria o la de Xiva. També hi ha vies pecuàries per les quals no es pot circular. Per tot això, des de l’Ajuntament de Morella es demana que s’extremen les precaucions a l’hora d’agafar el vehicle, especialment en carreteres secundàries. Avui, els Bombers han hagut d’actuar a la Basílica Arxiprestal, l’Oficina Agrària o la Cooperativa, evacuant aigua. Pel que fa a edificis municipals, s’han produït problemes de filtracions al Centre Lúdic i Esportiu Jaume I i en algunes torres.

D’aquesta manera, el Pla d’Ocupació Local tornarà a potenciar-se amb noves contractacions. El termini per presentar la documentació i optar a una d’aquestes places conclou el proper dilluns, dia 30 de març, degut a la urgència de les contractacions.