Moliner anuncia 3 milions d’euros en ajudes als municipis per reparar els desperfectes ocasionats pel temporal

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 25 de març de 2015 .
Etiquetes: , ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat la inversió de 3 milions d’euros en ajudes als municipis a través d’una completa bateria de cinc plans d’actuació perquè els ajuntaments de la província puguen reparar els desperfectes ocasionats pel temporal. Moliner ha mantingut una reunió de coordinació amb les unitats de la Diputació que han actuat des del cap de setmana passat en l’atenció d’emergències i reparació de carreteres per valorar els danys i els recursos tècnics i materials dels quals disposa la Diputació per ajudar als municipis. La trobada, en el qual han participat el vicepresident econòmic, Miguel Barrachina, el diputat de Bombers, Luis Rubio, i el del Parc Mòbil, Laureano Sandalinas, s’ha desenvolupat en les instal·lacions del Consorci Provincial de Bombers. Des de les seves dependències, la Diputació ha coordinat la resposta més de 200 emergències en tots els municipis de la província.

“Entenem que la situació d’emergències requereix d’una intervenció ràpida, i per això aquest mateix matí volem plantejar aquest complet pla d’actuacions que permetrà que la normalitat torne a tots els municipis en el termini més breu possible de temps, i que puguem aconseguir-ho de forma àgil, eficaç i clara. Crec sincerament que moments excepcionals requereixen de solucions excepcionals i, si per alguna cosa té sentit una gestió eficient i eficaç en una institució pública és per poder disposar de diners per atendre aquestes situacions excepcionals. I, per això crec que la Diputació en aquest moment ha de donar bona mostra d’això”.

D’aquesta manera, el president ha anunciat la dotació d’un milió d’euros del Pla de Carreteres, “donat que hi ha moltes carreteres de la xarxa provincial afectades per la pluja i volem, el més prompte possible, restablir la normalitat”. En segon lloc, la dotació de 517.000 euros del Pla de Rehabilitació de Camins Rurals “per atendre les situacions que avui s’originen de dificultat d’accés a moltes finques agrícoles o ramaderes de la nostra província”. El tercer dels plans, dotat amb 300.000 euros és el d’Emergència de Proveïment d’Aigua, “perquè hi ha hagut moltes conduccions d’aigua potable que arriben als municipis que s’han vist afectades per arrossegaments durant aquests dies de pluja”.

A més d’aquestes mesures, la Diputació destinarà 1,2 milions d’euros a dues línies d’ajuda directa als ajuntaments, cadascuna d’elles dotada de 600.000 euros, i que permet sufragar les despeses que els ajuntaments justifiquin ja a partir d’avui a través de les factures d’aquestes contractacions directes. Tal com ha explicat el president Moliner, “la primera d’aquestes línies d’ajuda permet que avui mateix els ajuntaments ja puguin contractar directament per restablir la normalitat, amb màquines excavadores que els netegin despreniments que tinguin en el casc urbà, en camins i vials municipals, contractes fins i tot de reparacions de desperfectes que s’hagin produït en locals públics durant aquests dies en el municipi i que permeti restablir la normalitat en el termini més breu possible de temps. L’altra línia d’aquestes dues és un altre Pla d’Emergències, dotat també amb 600.000 euros, que els permetrà sufragar obres que requereixin d’un procés de maduració més extens amb projectes tècnics previs, memòries i altre procediment. Serà una ordre de lliure concurrència la que regularà aquestes ajudes a la qual podran accedir els ajuntaments”.

En la seva intervenció, el president Moliner ha enviat un missatge de condolença i afecte als pobles de Rossell i Benlloch d’on eren originàries les dues víctimes mortals durant el temporal. Ha traslladat a més el seu agraïment a totes les persones que han treballat durant aquests dies per atendre totes les emergències que han sorgit en la totalitat dels pobles de la província. A més, ha realitzat una crida a la prudència de tota la ciutadania davant una situació encara excepcional de molts llits de rius en els municipis castellonencs.

Més informació: | |