El Castell de Morella està tancat des de dilluns pels desperfectes de les pluges torrencials

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 26 de març de 2015 .
Etiquetes:

Els Ports intenta recuperar-se després del temporal de pluges que ha deixat incidents importants sobretot a la seua xarxa viària. Els problemes continuen en distints punts de carreteres de la comarca i es van coneixent nous despreniments en distints punts, principalment camins rurals i accessos a masos. El trànsit es va normalitzant, però la circulació segueix sent parcial en punts com la CV12 entre Morella i Ares del Maestrat.

 

Balanç dels danys del temporal de pluges als Ports

"Es demanaran ajudes per incidències importants en carreteres i camins", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Per altra banda, segueix tallada la CV125 que uneix Morella i Cinctorres a la zona de Canteret. A la CV105, on es va produir una solsida en un punt del vial que uneix Torremiró amb la Sènia, passant per Castell de Cabres, es pot passar gràcies a un camí provisional que s’ha adequat a la cuneta, però una part de la calçada segueix tombada. A més, el camí rural entre Vilafranca i Portell les darreres hores ha seguit tancat al pas de vehicles. A pesar de que les condicions meteorològiques milloren, es segueix demandant precaució a l’hora d’agafar el cotxes pels efectes negatius que es van coneixent.

Capítol apart mereixen les pistes i camins rurals. Són molts els que han patit despreniments de terra, pedres o murs, així com importants solsides per les fortes precipitacions. El dimecres es coneixia com a Ares del Maestrat el camí a la Font de Regatxols ha quedat en molt mal estat. També a Cinctorres són nombrosos els punts afectats, tal com informava el seu alcalde, Toni Ripollés, per les xarxes socials.

A Castellfort, van fer balanç de danys d’un episodi de pluges en el que es van acumular 375 litres per metre quadrat a l’estació meteorològica d’Aemet a la localitat. Allí, es va produir l’enfonsament d’un tram d’un carrer. A les carreteres d’accés al municipi les fortes precipitacions han ocasionat despreniments. La carretera Castellfort-Vilafranca, si bé està oberta al trànsit, presenta nombroses esquerdes. El camí rural d’accés a la masia Ibañez està tallat pels despreniments i nombroses parets estan derruïdes. A la Mare de Déu de la Font l’aigua va inundar l’ermita de la Mare de Déu de la Font. A més d’obrir-se les portes es va habilitar un desaigüe a la porta per evacuar-la. El balanç pot ser molt important i municipis, ramaders i propietaris d’explotacions ja estan barallant opcions per buscar línies d’ajuda per poder arreglar els desperfectes.



Per altra banda, un dels emblemes de Morella, el seu Castell, també ha tingut problemes significatius. El monument està tancat al públic des del dilluns i este dimecres es feia una visita per avaluar els danys. S’han produït una sèrie de despreniments com el d’una paret que es pot veure des de fora proper a la Porta Ferrisa.

La Brigada està treballant per tal de poder obrir en Setmana Santa. L’alcalde, Rhamsés Ripollés, es desplaçava a Madrid per mantenir una reunió amb responsables del Ministeri de Cultura per coordinar i col·laborar en les actuacions i va traure el compromís de la visita d’un tècnic els propers dies. A més, este dijous es coneixia una important solsida a la paret de l’antiga pista poliesportiva de l’edifici Colomer Zurita, conegut popular com ‘Camp Nou’ que actualment serveix d’aparcament.

La Diputació anunciava un Pla d’ajudes als afectats per les fortes precipitacions a la província amb una quantitat de tres milions d’euros. Els registres als pluviòmetres han estat de rècord amb més de tres-cents litres per metre quadrat de precipitacions en molts punts dels Ports.

Més informació: