Baixe un tros més de la N-232 i s’encenen les alarmes al Matarranya

comarquesnord.cat . Torredarques . divendres, 27 de març de 2015 .
Etiquetes: , ,

L’estat de la carretera N-232 al seu pas pel Matarranya “és de traca”. Així ho entenen alguns veïns de la comarca, que han vist com a causa del fort temporal ha empitjorat l’estat del punt quilomètric 89.3. El passat mes de desembre, les precipitacions van provocar una nova solsida a la N-232. Els veïns de Torredarques van detectar que el mur on descanse la carretera s’havia enfonsat mig metro, posant en perill els usuaris de la via. Parlem d’un tram de carretera que ja es va ‘apedaçar’ després que es paralitzaren les obres de la N-232 l’estiu de 2010. Però si al desembre parlàvem d’un desplaçament aproximat de mig metro, ara el mur s’ha acabat d’enfonsar i afecte al nou asfaltat. És el que denuncien alguns veïns de Torredarques, que creuen que “el tram és perillós” i que s’haurien de prendre solucions.

Ràdio Matarranya va parlar amb Luis Ángel Giner, que és veí de Torredarques. I ens va explicar que “després de les aigües que han caigut estos dies, més de 250 litres, este tram de carretera no està mal, sinó que està fatal. Ha baixat pràcticament la carretera vella i comence a afectar a la carretera nova. No entenem perquè no es talle el carril”, perquè “realment està molt perillós”. Des del municipi van afegir que han alertat als de conversació de carreteres, però que “en un principi no ho veuen per tallar el carril”. En este sentit, Giner va dir que “molta lògica, no té. Jo no sóc ningú per discutir la decisió dels tècnics, però allò està perillós”. I és que alguns veïns de la zona sud del Matarranya creuen que allò està prou malament com per fer algú cosa. “Vas amb el cotxe amb molta temor”, va recalcar Giner.

. En precedents

La N-232 és una via de comunicació habitual entre les connexions del Matarranya i del Baix Aragó amb els Ports, Morella i Vinaròs. Una carretera que en el tram entre Ràfels (Matarranya) i la Pobleta (Els Ports) està pendent d’unes obres que fa més de 20 anys que s’anuncien però que no arriben. En este context, Giner va considerar que “les obres fan falta i són urgents. A la vista està que fins que van paralitzar les obres hem tingut molts de sustos. Això és una carretera nacional. I has d’estar més pendent si vas per esta nacional que si vas per una carretera de qualsevol poble”. Els veïns de Torredarques i de Mont-roig reconeixen que quan plou l’aigua salte amb excessiva facilitat a la carretera, encara que ara mateix el punt més delicat és esta solsida del punt quilomètric 89.3 i que els usuaris esperen que se solucione urgentment abans de que pugue haver un drama.

Més informació: | |