Fernando Camps: “La Fira del Vi i el Mercat són una promoció immillorable per al poble”

comarquesnord.cat . Queretes . divendres, 27 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

Un any més, Queretes obre el circuit de les Fires del Matarranya. Enguany heu canviat els dies.
Sí. Com en alguna altra ocasió, quan el primer cap de setmana d’abril cau en Setmana Santa, la Fira s’avance una setmana perquè considerem que esta opció és millor que retardar-la uns dies. Este cap de setmana ja ve molta gent al municipi. En canvi, quan passe Setmana Santa, la gent ja no té tantes ganes de viatjar.

El programa de la Fira del Vi és molt similar al d’anys anteriors. Podríem dir que és continuista?
Si alguna cosa va bé, per què ho hem de canviar. Estem molt contents de l’èxit que estan tenint la Fira i el Mercat en els últims anys, de manera que la idea és seguir amb la mateixa dinàmica general, encara que sempre s’intente millorar i hi haurà algunes petites modificacions dins del programa.

Una d’estes modificacions és la creació d’uns nous premis.
Fa temps que estem pensant en com millorar la imatge de la Fira per al sector vinícola. Al final, després de consultar-ho amb els empresaris, vam decidir que una bona manera d’aconseguir este prestigi era creant un nou premi que porto el nom de la Fira i en el que participaran tots els cellers i empreses presents al certamen. Per tant, enguany no hi haurà premis a la DO Terra Alta, sinó que es lliuraran els premis al millor blanc i al millor negre de la Fira.

I els premis de la IGP Bajo Aragón, se seguiran mantenint?
Evidentment. L’objectiu de la mostra va ser i serà sempre la promoció dels vins de la IGP Bajo Aragón, que són els vins del nostre territori. Això sí que no canviarà mai perquè la Fira es va crear amb esta finalitat i penso que no té sentit no ajudar en tot el que puguem als meravellosos vins que tenim aquí. Així que enguany tornarem a fer entrega els premis al millor vi blanc jove, al millor rosat jove, al millor negre jove i al millor negre criança de les marques que integren la IGP Bajo Aragón.

Un altre canvi, encara que este entre dins de les previsions, és el d’ambaixador. L’any any passat vau tindre ambaixadora de categoria i enguany, també.
Sí. Hem tingut sort perquè el president de les Corts d’Aragó, José Ángel Biel, va acceptar la nostra invitació encantat. A més, en esta ocasió hem aconseguit que l’ambaixadora anterior, en este cas, la presidenta d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, també estigue a la Fira per posar la insígnia al nou ambaixador.

Encara que en estos temps les ajudes econòmiques no abunden, la presència de representants polítics de primer nivell també supose una ajuda a la Fira i al Mercat.
Està clar. El fet que el dia de la inauguració vinguen al poble dos persones de la importància de Luisa Fernanda Rudi i José Ángel Biel farà que enguany l’acte tingue molta més repercussió. Això és l’important, que Queretes, la Fira, el Mercat, els paisatges, el nostre patrimoni i tot el que està vinculat al municipi es done a conèixer.

Una cita d’estes característiques també supose una gran publicitat per al poble.
Sí. La gent que ve a xalar de les activitats programades també acabe coneixent el casc històric i viu els seus paisatges, la qual cosa, al meu entendre, és una promoció impagable per al poble. A més, enguany estem treballant en poder programar algunes visites guiades pel municipi i també per la ruta dels túmuls funeraris.

Enguany arribeu a la setzena edició de la fira. Com se fa perquè una activitat com esta continuo viva i tingue tant d’èxit?
Això es fa treballant molt entre tots els veïns del municipi, especialment els membres de l’Associació Cultural El Medievo, perquè estic convençut que sense el Mercat Medieval la Fira no seria el que ha arribat a ser. Evidentment, sense la col·laboració i participació de les empreses de vi tampoc s’hauria arribat a este punt.

Finalment, per què la gent ha de vindre a la Fira del Vi i el Mercat Medieval?
Com sempre, jo animo a tots a que vinguen al nostre poble, on els esperem encantats. La gent ha de vindre perquè aquí podrà degustar els millors vins que oferiran uns 18 cellers del Matarranya, de la Terra Alta i altres punts d’Aragó. Perquè podran passejar pel casc històric, observant la multitud d’expositors del Mercat Medieval i xalar de l’ambientació d’època i les diferents activitats que hi haurà durant els dos dies. En definitiva, perquè crec que és una proposta immillorable per este cap de setmana.

Més informació: |