Pena-roja se subministrà, provisionalment, del pou dels Prats

comarquesnord.cat . Pena-roja . divendres, 27 de març de 2015 .
Etiquetes:

Pena-roja se subministrarà, de forma provisional, de l’aigua potable del pou dels Prats. Així ho va confirmar el seu alcalde, Francisco Esteve, en detectar que no baixe aigua rodada des de l’Ullal de Mascaró, que és l’aqüífer de l’aigua de boca del municipi. En declaracions a Ràdio Matarranya, Esteve va explicar que “fa dos dies vam veure que no baixava gens d’aigua” de l’ullal, “i vam determinar que s’haurà xafat la canalització d’aigües”. De moment, “hem revistat el primer tram fins a un punt on no es pot passar amb el cotxe i ara seguirem a peu per trobar on s’ha trencat”. De forma provisional, ara “estem bombejant aigua del pou dels Prats. Mentrestant, intentarem trobar el problema de l’Ullal de Mascaró. Fa pensar que s’ha trencat. I per experiències anteriors, tenim uns punts ben marcats”.

Esteve va concretar que, degut al temporal, “haurà segut algun barranc o alguna solsida de terres per on passe la canalització. Hem arribat a un punt que no es pot passar. I ara intentarem arribar a peu i localitzar el problema”. Al mateix temps, Esteve va afegir que “ens hem posat en contacte amb l’Institut Aragonès de l’Aigua perquè” en el seu dia “vam demanar una sol·licitud de millora del primer tram”, que “és una conducció molt vella i tenim problemes de rebentades”. L’alcalde de Pena-roja va recordar que treballar en esta zona “no és fàcil. Parlem d’una zona escarpada, de difícil accés, on no poden arribar les màquines i s’ha de fer a mà. En el seu dia es va fer una obra a consciència, on l’aigua baixe rodada i alguns trams estan tapats quatre o cinc metros de profunditat”. Des del consistori creuen que ara ha arribat el moment d’invertir en esta canalització.

De moment, fins que no baixo aigua des de l’Ullal de Mascaró, es portarà aigua del pou dels Prats a través d’un bypass fet fa anys. “Vam renovar els dipòsits per prevenir casos així en cas d’emergència”, va sentenciar Esteve.

Més informació: