Tallers i demostracions dinamitzaran la XVII Fira de La Freixneda

comarquesnord.cat . La Freixneda . dimarts, 31 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

Si l’any passat es va apostar per estendre la Fira de les Antiguitats, Arts i Oficis de La Freixneda durant tot el cap de setmana, en esta nova edició l’ajuntament pretén fomentar la interactivitat de la mostra amb una intensa programació paral·lela destinada a tota la gent. “Enguany hem treballat molt perquè, sobretot durant la jornada de diumenge que està dedicada als oficis tradicionals, tinguem moltes demostracions i també tallers perquè tot el món participe a la Fira”, va explicar Carmen Aguilar, que és regidora de l’ajuntament de La Freixneda.

De fet, el programa d’actes de la mostra és molt intens. Al marge de la inauguració que serà dissabte, 4 d’abril, el diumenge estan programats tallers de cal·ligrafia antiga, de vidre emplomat, de figures de pasta i cartró, de tèxtil artesà, d’artesania amb espart i boga, de ceràmica i terrissa i de forja, entre d’altres. “El nostre objectiu és donar a conèixer tots aquells oficis tradicionals que a poc a poc s’estan perdent. D’esta manera, moltes persones que mai han vist com es fan estos treballs, ho podran fer a la fira”, va afegir Aguilar.

Però no sol els adults podran participar en totes estes activitats, sinó que l’organització ha pensat en els més menuts. “Els xiquets s’ho passaran d’allò més bé perquè per a esta edició els hem tingut molt en compte i s’han preparat passejades gratuïtes en burro, tallers de tir a l’arc i durant tot el dia podran aprendre a jugar a més de 20 jocs tradicionals de fusta”, va concretar l’edil de La Freixneda. Al marge de les activitats i els expositors que ompliran part del casc històric del municipi, al llarg del cap de setmana també es podrà visitar el patrimoni monumental del poble.

De fet, “l’ajuntament el tindrem obert perquè els visitants puguen descobrir el magnífic edifici que tenim a La Freixneda”, va explicar Aguilar, qui va afegir que “durant la fira també tindrem oberta a l’ajuntament l’exposició de pintura i de fotografia d’Esther Hofmann i Carlos Wachs que estarà instal·lada fins al pròxim mes d’agost”. En resum, la XVII la Fira d’Antiguitats, Arts i Oficis de La Freixneda oferirà molts d’al·licients perquè ningú estigue avorrit ni un sol segon.

Més informació: |