Les obres pendents de la N-232 inquieten els municipis del Matarranya

comarquesnord.cat . Torredarques . dimecres, 1 d'abril de 2015 .
Etiquetes: ,

L’última solsida patida a la N-232, produïda al punt quilomètric 89.3, i que ha obligat a Carreteres a actuar d’urgència, ha recuperat la reivindicació per una carretera nacional de garanties. Fonts contrastades asseguraven que l’objectiu del Ministeri de Foment no era altre que reprendre les obres paralitzades de la N-232 este mes de març. Un termini que ha passat i que ha generat certa inquietud al Matarranya. Coincidint amb la Fira del Vi de Queretes, Ràdio Matarranya va parlar en diferents representants polítics del territori. En este context, Antonio Arrufat, senador socialista per la província i alcalde de La Sorollera, va reconèixer que amb el temporal hem patit “problemes importants. S’està acabant la paciència. Ens van dir que les obres començarien a finals de febrer o a principis de març. I estem a l’abril i encara no s’ha vist res”.

Les obres de la N-232, parades des de l’estiu de 2010, s’haurien de reprendre estos dies. Arrufat no va amagar certa inquietud, perquè “està el perill de que arriben les màquines per a treballar i marxon als dos mesos”. Arrufat també va denunciar el mal estat de la carretera al seu pas pel Matarranya. “El tram de Torredarques és terrible. Parlem d’una nacional. La voluntat del Ministeri era començar prompte. Però les obres encara no han començat. I sense unes bones comunicacions, no podem anar a cap puesto”. I és que la falta d’informació oficial genere dubtes i inquietud entre els veïns que fan anar a diari esta via. L’alcalde de La Sorollera creu que ara que comence a allargar el dia “es podria treballar”. Però “encara no s’han vist màquines treballant”. A dia d’avui, els pobles per on discorre la N-232 no han rebut notificació alguna sobre el començament de les obres.

Per la seua part, la senadora popular Carmen Azuara també es va referir a les obres de la N-232. Azuara va recalcar que estos dies “hem patit algunes afeccions pel temporal, no sol al Matarranya. Hem tingut despreniments de materials, roques i pedres”. I en el cas de la N-232 entre Mont-roig i Torredarques, la senadora va defensar que “és una de les prioritats”. Pel que fa al començament de les obres de la N-232, paralitzades des de 2010, Azuara va explicar que “ens van dir que les màquines entrarien a treballar en un breu interval de temps. Estem a l’espera de que comencen les obres. Fa anys que estem demanant-les. Però des de Foment ens van dir que reprendrien les obres, i crec que en breu es posaran a treballar”. Una infraestructura que va catalogar de “important”, no només per al Matarranya sinó per a Aragó, perquè és connexió directa amb València.

. En precedents

La N-232 és una via de comunicació habitual entre les connexions del Matarranya i del Baix Aragó amb els Ports, Morella i Vinaròs. Una carretera que en el tram entre Ràfels (Matarranya) i la Pobleta (Els Ports) està pendent d’unes obres que fa més de 20 anys que s’anuncien però que no arriben. En este context, fa uns dies, el veí de Torredarques Luis Ángel Giner va considerar que “estes obres fan falta i són urgents. A la vista està que des de que van paralitzar les obres hem tingut molts de sustos. Això és una carretera nacional. I has d’estar més pendent si vas per esta nacional que si vas per una carretera de qualsevol poble”. Els veïns de Torredarques i de Mont-roig reconeixen que quan plou l’aigua salte amb massa facilitat a la carretera, encara que ara mateix el punt més delicat és eixa solsida que s’està reparant al punt quilomètric 89.3

Més informació: |