LA FALSA: “Mortaldat a Kenya”

Joan Carles Marcobal . 12 d'abril de 2015 .
Etiquetes: ,

Membres del grup yihadista somalí Al Shabab van entrar a sac a La universitat de Garissa, a l’est de Kenya, causant la mort de quasi bé 150 persones entre estudiants i professorat. Com ja he comentat aquesta barbaritat va tenir lloc a Kenya, un estat africà, i els morts eren tots de raça negra. Com sempre sol passar aquestes circumstàncies fan ben diferents els fets, no té res a veure -pel que fa a repercussió mediàtica internacional i dol- que si el mateix atac es produeix a Europa o Amèrica i té lloc contra persones de raça blanca.

Per un moment demanaria que totes aquelles persones que comptem o hem comptat amb, fills/es, nebots/des, cosins/nes, amics/gues a una universitat estudiant tancarem els ulls una estona i ens imaginarem que són ells/elles l’objectiu de l’atac indiscriminat per part d’aquests fanàtics religiosos. Com se’ns queda el cos? I com ens sentiríem si, desgraciadament, fóra veritat? Puix així és com s’han quedat els pares, familiars i amics dels estudiants kenyates morts i, a sobre, oblidats per la comunitat internacional pel simple fet de ser africans i negres.

Fa uns mesos tots ens vam omplir la boca cridant ‘Je suis Charlie’. Els carrers de Paris es van omplir amb una manifestació encapçalada per un munt d’estadistes hipòcrites i falsos com la mateixa mentida que representen. Avui ningú ha alçat la veu reivindicant la memòria de 150 joves assassinats que han vist truncats el seu futur i la seua vida i que no entraran a formar part de la història per no ser del ‘primer’ món.

Més informació: |