Morella treballa per valorar i reparar els danys produïts per les pluges del mes de març

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 15 d'abril 2015 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ja porta diverses setmanes treballant per fer una valoració dels danys produïts per les pluges del mes de març i està reparant alguns despreniments. Així, en aquestes primeres setmanes s’ha reforçat la brigada d’obres i serveis amb quatre contractacions, s’han obert al trànsit camins de titularitat municipal i s’ha actuat en zones amb despreniments. A més, des del consistori es critica que la línia d’ajudes anunciada per la Diputació de Castelló és “insignificant” i que els criteris de distribució d’aquestes no són els correctes.

El regidor d’obres, Rafa Pallarés, assenyala que “la valoració dels danys produïts per les pluges del mes passat és econòmicament molt elevada, ja que tenim un terme municipal molt extens i s’han produït nombrosos despreniments”. Per això, afegeix que “en aquestes primeres setmanes, hem optat per ampliar la brigada d’obres i serveis per fer front a tanta feina, hem obert el trànsit en camins de titularitat municipal i estem finalitzant la valoració de tots els danys”. Així, explicava que s’ha actuat en dos camins de Xiva, tant el que va a Ortells com el del Roser, a la pista que va de la Fàbrica Giner a Forcall, al Castell de la localitat, protegint les zones perilloses i realitzant passos alternatius i s’han emprès altres actuacions puntuals de retirada de despreniments. Les mesures de seguretat també s’han extremat, des del primer moment, en altres punts, com a la zona que es va desprendre a l’Avinguda Vilafranca, que es va acordonar per seguretat el dia anterior a la caiguda. L’edil també recordava que a l’endemà del dia que es va produir la solsida al castell, l’alcalde de la localitat es va reunir amb tècnics de l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya per traslladar-los la necessitat d’invertir al Castell i ja s’ha produït una visita i reunió de treball a Morella.

. Ajudes de la Diputació “insignificants”
El regidor d’obres de l’Ajuntament de Morella també ha qualificat de “insignificants” les ajudes que va anunciar en el seu moment la Diputació de Castelló. Pallarés considera que el criteri de repartiment d’aquestes subvencions no és el correcte, ja que es va a prioritzar la precipitació caiguda en els municipis, en comptes dels danys ocasionats. Així, l’edil explica que “la línia d’ajudes és insuficient i hauria de prioritzar altres criteris, com els danys ocasionats o la dimensió del terme municipal, ja que les afeccions en una zona de 400 quilòmetres quadrats com Morella són molt elevades i importants”. Cal recordar que l’ajuda que rebrà l’Ajuntament de Morella de la Diputació de Castelló és de 6.000 euros, una quantitat mínima per tota la feina que ja s’ha fet i pel que falta emprendre. A més, Pallarés també ha criticat que “la Diputació de Castelló no ha concretat la línia d’ajudes econòmiques per a finques privades i són molts els veïns i veïnes que han hagut de pagar reparacions en explotacions agropecuàries i que haurien de rebre ajudes”.

Més informació: