Morella, preparada per ser l’escenari central de la Mediterranean Xtrem

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 16 d'abril de 2015 .
Etiquetes: , ,

Morella ja està preparada per convertir-se en la capital provincial de la BTT durant els tres pròxims dies, ja que serà l’escenari central de la segona edició de la Mediterranean Xtrem. Aquesta prova s’ha presentat avui a Castelló, amb els organitzadors, representants institucionals i tècnics, i arrenca demà des de la capital de la Plana per endinsar-se als boscos i muralles de la localitat dels Ports. Així, Morella serà la meta en la jornada de demà divendres, albergarà íntegrament l’etapa de dissabte i serà la sortida de la de diumenge, que tindrà final a Benicàssim. 300 participants disputaran aquesta competició, que es divideix en les modalitats Xtrembiker (3 dies) i Probiker (2 dies). Entre ells, algunes figures mundials de la BTT, com Luis Leao Pinto, Milton Ramon o la medallista olímpica Marga Fullana.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha participat en la presentació d’avui i assenyalava que “segur que la Mediterranean Xtrem tornarà a ser espectacular i combinarà, de nou, la BTT extrema amb els nostres paisatges, gastronomia o patrimoni, de manera que esperem que Morella torne a viure una gran festa de l’esport, com ja va passar l’any passat”. El primer edil també destacava que “Morella està fent un gran esforç per posicionar-se com una destinació ideal per als amants del BTT i ja tenim una experiència important en l’organització d’esdeveniments de BTT que són un referent a nivell nacional, com la Mediterranean Xtrem o la Morella Enduro Race”.

Cal assenyalar que la localitat ha impulsat el projecte Morella Singletracks, que pretén convertir la zona en un referent per a la pràctica de la BTT. Aquesta és una iniciativa pionera, que permet als bikers gaudir del paisatge dels Ports i de rutes veritablement atractives. A través d’aquest projecte, es pretén aprofitar els avantatges competitius que ofereixen l’encant de Morella i la comarca, per potenciar el turisme verd i el rural. Entre aquesta oferta, també destaca la gratuïtat en la descàrrega dels tracks, ja que en altres punts del país, aquest servei es realitza previ pagament. A més, l’ús del GPS també permet modificar les rutes al servei de l’usuari, de manera que els recorreguts es poden adaptar al gust del biker.

. Recorregut de la Mediterranean Xtrem i horaris
La competició d’enguany presenta novetats, com la Fira del Biker i exhibicions per a totes les edats que s’han organitzat a la Plaça dels Estudis de Morella. Així, durant les vesprades de divendres i dissabte tindran lloc diferents activitats obertes a tot el públic. Pel que fa al recorregut, la primera etapa tindrà com a escenari la capital de la província, Castelló de la Plana on s’inicia l’aventura finalitzant a Morella. Igual que l’any anterior la prova torna a unir les dues poblacions pels seus antics camins, senders i assagadors, mostrant el patrimoni cultural i paisatgístic de la segona província més muntanyosa d’Espanya. Aquesta transcorre per un recorregut totalment nou respecte a l’any passat, travessant de la mateixa manera gran part de municipis castellonencs com Borriol, Vilafamés, Les Useres, Atzeneta, Culla, Benassal, Vilafranca, Portell, Cinctorres i Morella. Més de 140 quilòmetres amb un desnivell acumulat proper als 4.000 metres d’ascensió. La sortida serà de matinada i l’arribada a Morella dels primers classificats està prevista sobre les 14 hores de la jornada de divendres, a la Plaça dels Estudis. El recorregut d’entrada serà Hostal Nou, Costa Sant Vicent, senda fins al Portal del Forcall, costa de l’Escorxador i entrada pel Portal dels Estudis.

Per a la segona etapa es repeteix l’escenari de 2014 amb sortida i arribada a Morella. Cal assenyalar que s’han hagut de recuperar camins, pel fet que havien quedat molt danyats després de les últimes pluges. Les característiques seran similars a la prova de l’any passat, amb un recorregut pels antics camins del terme recuperats mitjançant el projecte Morella Singletracks, que permeten descobrir un paisatge espectacular i que fan gaudir a tots els amants de la BTT. La sortida serà a les 9:30 al Pla dels Estudis i realitzarà el recorregut des d’ací al carrer de la Mare de Déu, Basílica Arxiprestal, El Pes, Marquesa Font el Sol, Costa Sant Joan i Portal de Sant Mateu i l’arribada està prevista a les 13:30 hores. Aquesta serà com l’any passat, entrat des de Sant Miquel per la costa de darrere de la Nevera, Alameda, Portal de la Nevera, costa Trinquet, carrers Pare Ramon Querol, El Pes, Blasco d’Alagó fins a la meta.

La tercera etapa unirà les poblacions de Morella amb Benicàssim, que s’estrena com a seu de la MedXtrem. La sortida serà a les 6:30 hores i l’etapa transcorrerà pels termes municipals de Morella. Catí, Tírig, Salzadella, Santa Magdalena, Alcalà de Xivert, Cabanes i Benicàssim. Respecte a l’any anterior representa una etapa de major longitud 133 quilòmetres amb 3.000 metres d’ascensió acumulada.

Més informació: | |