“El PP no respecta el resultat de les primàries de La Mata”

comarquesnord.cat . La Mata . dijous, 23 d'abril de 2015 .
Etiquetes: , , ,

La Mata és un dels tres de la província de Castelló, junt amb Castellfort i Olocau del Rei, que trien als seus candidats per consulta popular prèvia a les eleccions municipals. Es tracta d’un pacte no escrit, acatat per totes les formacions polítiques, segons el qual els veïns voten als ciutadans que volen que els representen i posteriorment decideixen les sigles per les quals concorren.

En el cas de La Mata de Morella, el PSPV, amb Pere Calvo que es presenta de nou a l’alcaldia, ha aconseguit reunir cinc regidors com els més votats. “No obstant això el PP no ha respectat el resultat d’aquestes primàries presentat una llista amb dos candidats, una decisió que suposa anar en contra de la voluntat dels veïns del poble”, ha dit Pere Calvo.

En aquesta línia, l’alcalde de la Mata ha assenyalat que “el PP, amb Javier Moliner al capdavant, trenca un pacte decidit pels veïns del poble i demostra la seva febles, actuant a la desesperada i presentant una llista alternativa a la qual es va decidir en una consulta oberta al poble”. Per tot això, Pere Calvo demana a Moliner que retire la candidatura.

En altres municipis amb primàries, com Castellfort, la voluntat popular ha volgut que sigui el PP qui governe en obtenir 3 candidats enfront dels 2 del PSPV, mentre que a Olocau del Rei “succeeix al contrari, i governarà el PSPV0 perquè els veïns han votat a 3 candidats del PSPV i 2 del PP”. En aquests dos últims municipis “sí s’ha respectat el resultat de les eleccions prèvies a les municipals”, ha dit Calvo.

Més informació: | | |