Beseit i Calaceit baixen a dos candidatures i Valljunquera puge a quatre

comarquesnord.cat . Beseit . dimarts, 28 d'abril de 2015 .
Etiquetes:

El Butlletí Oficial de la Província ha publicat les llistes definitives per a les Eleccions Municipals 2015 que se celebraran el pròxim 24 de maig. I en total, al Matarranya hi haurà un total de 54 candidatures, essent el PP la formació política que més llistes ha presentat. De fet, ha presentat un total de 17 llistes, exceptuant Fontdespatla, on no ha pogut fer candidatura. En el cas del PSOE, la formació política ha fet llistes a 16 pobles del Matarranya, desapareixent a Lledó i no fent-ne a Ràfels. El PAR tindrà, al final, un total de 14 llistes, després que no pogués completar les llistes provisionals que tenien a Calaceit i Beseit. Tampoc tenen candidat a Arenys de Lledó i a la Torre del Compte. I en el cas de CHA, l’aragonesisme d’esquerres té tancades set candidatures, mantenint llista a Vall-de-roures, Queretes i la Torre (on té ara mateix regidor) i tenint candidat a La Portellada, Lledó, Ràfels i Valljunquera.

De les 56 candidatures provisionals que tenien ara fa una setmana, finalment han estat completades 54. I les que cauen són dos del PAR. Per un costat, a Beseit. I per l’altre, a Calaceit. Dos municipis grans on els passats comicis teníem quatre candidatures i per a les pròximes del 24 de maig només hi haurà llistes del PP i del PSOE. A Fontdespatla finalment hi haurà candidatura del PAR, i competiran per l’alcaldia el partit aragonesista i també el PSOE. El PP no ha fet llista. També ha completat candidatura el PP a Mont-roig, on finalment tindrem PP, PSOE i PAR. I en el cas de Valljunquera, el PSOE ha tancat candidatura i també es presentarà a uns comicis on hi ha quatre candidats. En el marc d’estes Eleccions Municipals, destacar també que no repetiran alguns històrics del territori, com ara Ernesto Serrat (Fórnols) i Antonio Bergós (la Torre del Compte). Per Valljunquera tampoc repetirà Ismael Brenchat.

Pel que fa a cares conegudes, destacar altres històrics. Entre ells, Fernando Cavero, que ha segut alcalde de Ràfels pel PAR durant molts d’anys. També repetirà Carlos Boné pel PP de Vall-de-roures, que ha estat alcalde les dos últimes legislatures. Repetirà Francisco Esteve, alcalde de Pena-roja pel PAR els últims 12 anys, com també Alberto Moragrega, pel PSOE a Beseit, Carmen Agud, pel PAR a Fontdespatla, o José Miguel Timoneda, pel PAR a la Vall del Tormo. Pel mateix PAR de Mont-roig, el seu candidat serà Andrés Cros, que va ostentar el càrrec d’alcalde en anteriors legislatures però no en la passada. En el cas de Torredarques, els seus veïns ja han determinat que l’alcalde per a la pròxima legislatura sigue Juan Carlos Arrufat, de la llista del PAR. I quant a llistes independents, en el Matarranya no en tindrem cap de cara als comicis municipals d’este 24 de maig. Entesa per Calaceit, amb un regidor al consistori, no ha presentat candidatura.

Més informació: