El Barranc dels Horts és protagonista d’un documental de naturalesa en ultra alta definició 4k

comarquesnord.cat . Ares del Maestrat . sábado, 25 d'abril de 2015 .
Etiquetes: ,

“Amaginea” és el títol del documental de natura que durant 1 any es gravarà al llarg i ample del territori valencià. “Amaginea”, en llenguatge sumeri, significa el retorn a la mare natura. Aquest és precisament el principal objectiu del llargmetratge documental de 75 minuts de durada: traslladar als espectadors als paisatges mediterranis més espectaculars i al·lucinants que encara conservem i sensibilitzar la societat sobre la importància de la seua protecció. L’increïble paisatge del Barranc dels Horts no podia faltar en aquest documental que utilitza l’ultra alta definició (HD) en resolució 4k per mostrar la naturalesa mediterrània.

Aquest paratge natural localitzat al terme d’Ares del Maestrat, a la comarca de l’Alt Maestrat, acull la concentració més gran d’arbres monumentals d’Espanya i una de les més importants d’Europa, més de 2.000 arbres monumentals amb edats compreses entres els 300 i els 700 anys. L’equip de gravació de “Amaginea” ha triat el final de l’hivern per gravar diverses localitzacions del Barranc com són el “Cantalàs de dalt” i el seu bosc encantat ple de gegants format per roures i alzines. Precisament els roures nus de fulles mostren a l’hivern tot el seu espectacular brancatge.

L’equip de “Amaginea” també ha triat aquesta primera gravació del Barranc dels Horts per la bonica floració groga de les argelagues que ressalta amb els apagats colors grisos i marrons del paratge a l’hivern. “Amaginea”, de moment, porta diversos paratges gravats per formar part del documental: el cim del Penyagolosa on ha aconseguit gravar una preciosa gelada i la floració dels ametllers en diverses poblacions castellonenques com són Albocàsser, Vilar de Canes i Ares del Maestrat.

El documental està codirigit per Ricardo Macián i Emilio Oviedo. La direcció fotogràfica és de Gabo Guerra i Fran Tormo. El guió ha estat escrit per Abel Campos i la música original és de Pep Llopis.

Més informació: |