Rescaten tres senderistes a Beseit durant el Pont del 1 de maig

comarquesnord.cat . Beseit . dijous, 7 de maig de 2015 .
Etiquetes: ,

La Guàrdia Civil ha hagut d’intervindre durant el pont de maig en dos rescats al terme municipal de Beseit. Durant la primera actuació, l’equip de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil va rescatar a dos escaladors que havien quedat atrapats mentre practicaven ràpel el passat dia 1 de maig. I en la segona, una senderista va haver de ser evacuada en llitera.

Segons han informat a través d’un comunicat, sobre les 18.30 hores del divendres 1 de maig la Guàrdia Civil va rebre l’avís de que dos escaladors havien quedat atrapats al Passador de l’Escaló, concretament a la zona del Canal de l’Ase de la localitat de Beseit. Els escaladors practicaven ràpel quan es van quedar sense corda a 40 metros del terra. Immediatament es van mobilitzar les patrulles de servei en zona i es va activar al EREIM de Mora de Rubielos, que es va desplaçar al lloc dels fets per localitzar els escaladors i comprovar quin era el seu estat i situació. En el rescat va intervindre l’helicòpter de la Guàrdia Civil i components del Grup de Muntanya desplaçats des d’Osca, que van evacuar als dos escaladors fins a la part superior de la muntanya davant la impossibilitat de traslladar-los amb la grua de l’aeronau a causa del fort vent.

El rescat va ser llarg i molt dificultós per la situació complicada dels escaladors, que es trobaven suspesos d’una corda, i per la pròpia orografia del barranc. Finalment, a les dotze de la nit i després de cinc hores i mitja, els dos escaladors, un home i una dona veïns de Tarragona, van aconseguir ser rescatats en perfecte estat de salut.

Però esta no va ser l’única actuació d’estes característiques que la Guàrdia Civil va dur a terme el passat cap de setmana. El dia 2 de maig, una senderista va haver de ser auxiliada per la Guàrdia Civil de Calaceit després d’haver caigut i fer-se mal. La dona, que practicava senderisme per la zona del Parrissal, presentava una possible fractura en un turmell que li feia impossible caminar. L’avís es va rebre cap a les quatre de la tarde i immediatament es van mobilitzar les patrulles de servei de la zona. Els rescatadors van haver de fer una distància de 3 quilòmetres per una senda una mica abrupta per la qual era impossible que accedís una ambulància. La dona, de 61 anys, va ser traslladada a l’Hospital Comarcal d’Alcanyís per a ser examinada.

Més informació: |