Mont-roig desbloquege els Ingressos de l’Estat i pose ordre al buit administratiu del consistori

comarquesnord.cat . Mont-roig . divendres, 15 de maig de 2015 .

Després de tres anys de treball, Mont-roig ha aconseguit desbloquejar els Ingressos de l’Estat, uns diners que tenia retingut des d’octubre de 2011 per la inexistència de pressupostos i liquidacions durant un munt d’anys. Un dels grans reptes de l’actual equip de govern de Mont-roig ha consistit en posar ordre el buit administratiu que existia al consistori. Avalat per la direcció general d’Administració Local, al setembre de 2012 es va procedir a l’obertura d’un expedient disciplinari contra l’anterior secretari de Mont-roig per “desistiment de les seues funcions”. Expedient que va comportar el cessament del càrrec públic en qüestió. Ara, i després de més de tres anys de faena, el consistori ha pogut desbloquejar esta problemàtica, situació que l’actual alcalde de Mont-roig, Óscar Arrufat, va definir com “la vergonya del poble”.

Arrufat va recordar que “hem tingut una legislatura molt complicada. Quan vam entrar a l’ajuntament, el primer que vam detectar va ser que no hi havia pressupostos. Això ja ho sabíem. Però el que no sabíem era que no hi havia liquidacions“. Això va tindre una conseqüència immediata. “Ens van bloquejar els comptes, donant-nos l’ultimàtum que havíem de presentar liquidacions sí o sí” per recuperar els ingressos procedents de l’estat. Una situació que es va resoldre fa tot just tres setmanes. “Resolem la vergonya d’un poble on la seua administració local no ha presentat la seua fiscalització, els seus comptes, la seua claredat, ni tampoc a on han anat a parar els diners dels seus contribuents”, va afegir Arrufat. A la vegada, l’alcalde de Mont-roig va agrair el paper de Luis, l’actual secretari, perquè “si no arribe a ser per ell, l’equip de govern hagués hagut d’abandonar. Allò era impossible”. Després de tota la faena, l’actual equip de govern ha anunciat que publicarà totes les liquidacions presentades en una pàgina web, i així els veïns i veïnes de Mont-roig podran analitzar-les detingudament.

Pel que fa a la gestió anterior de les arques municipals, l’ajuntament ha preparat una denúncia que està en gabinet d’advocats, la qual es presentarà en uns dies al jutjat per demanar danys i perjudicis. Finalment, Arrufat va recalcar que “l’experiència al consistori ha estat molt dura. Els quatre regidors que hem estat a l’equip de govern hem hagut de treballar molt dur i no hem tingut ajuda de les altres formacions. L’ajuntament ha començat de zero. Ara el treball està fet. Hem estat quatre anys i pensem que seria bo que altres estiguen al davant del poble. Ens agradaria continuar, però no pot ser. Obrim una nova forma de treballar al poble, on els regidors fan la seua faena i els funcionaris fan la seua. Ara són els veïns els que decidiran què volen”.

Torredarques, que estava en la mateixa situació que Mont-roig, encara manté els Ingressos de l’Estat retinguts.