S’inicien els treballs de reconstrucció del mur del Passeig de l’Alameda afectat per les importants pluges de març

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 28 de maig de 2015 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella continua treballant en la reparació dels desperfectes de les pluges del mes de març. Així, ja s’està reparant l’important despreniment d’un mur situat davant del Prat del Passeig de l’Alameda, junt a una vivenda. Les obres està previst que duren entre set i deu dies. Aquesta actuació s’uneix a altres accions de neteja, especialment en camins on ha sigut molt important, i reconstrucció de diverses zones que s’han dut a terme en les últimes setmanes. A més, la passada setmana va tenir lloc una reunió amb tècnics de la Subdelegació del Govern, per sol·licitar ajudes i per donar suport als veïns afectats.

Cal assenyalar que durant el capítol de pluges que es va prorrogar de forma continuada durant cinc dies, el consistori va publicar cinc ofertes d’ocupació, perquè a principis d’abril ja s’incorporaren aquestes persones a la Brigada d’Obres i Serveis i així poder continuar amb els treballs programats en el municipi i per netejar i reconstruir diversos punts afectats. A més, per a executar l’obra que avui ha començat a l’Alameda també s’ha contractat a empreses de Morella.

Cal recordar que a l’Observatori Meteorològic de la ciutat es van registrar més de 300 litres per metre quadrat entre els dies 19 i 25 de març, que van provocar talls de trànsit en carreteres, despreniments en diversos punts o filtracions en edificis.

. Ajudes d’altres administracions
En aquest temps, des de l’Ajuntament de Morella també s’ha reclamat una major coordinació i esforç per part de totes les administracions, així com quantitats majors per ajudar els municipis. Cal recordar que la Diputació de Castelló ha atorgat 6.000 euros al consistori morellà, una xifra “insignificant” si es compara amb la gran quantitat de desperfectes que s’han ocasionat en tot el terme municipal. A més, l’administració provincial va anunciar unes ajudes de més quantitat per a grans obres, que incomprensiblement encara no s’han publicat i posat en marxa.

Més informació: