Les obres de la N-232 comencen en campanya electoral

comarquesnord.cat . Mont-roig . dimecres, 20 de maig de 2015 .
Etiquetes: ,

El Ministeri de Foment ha anunciat avui que es reprenen les obres de condicionament de la carretera N-232 entre la intersecció de Ràfels (Matarranya) i el límit de província, al llindar de La Pobla d’Alcolea, a la comarca dels Ports. Unes obres que, segons ha considerat el Ministeri, “són una actuació molt demandada a causa de la situació de la carretera”, i que amb ella “s’acabarà el condicionament de la N-232 en tota la província de Terol”. Uns treballs que tindran un pressupost total de 54,25 milions d’euros, i que s’han reprès avui mateix a l’alçada dels quilòmetres 90 i 100 de la N-232. L’actuació afectarà un tram de carretera de poc més de 13 quilòmetres que fa més de 20 anys que s’està demorant. L’últim episodi, una segona modificació del pressupost que va parar les obres l’estiu de 2010.

Les màquines estaven treballant avui mateix per diferents trams de la N-232. Carretera que, una vegada finalitzades les obres, tindrà dos viaductes. Un d’ells a l’alçada de Sant Bernat, i l’altra a la Vall d’en Lluna. Segons ha informat Foment, la N-232 és, en este tram, una carretera d’única calçada, amb dos carrils de 3,5 metres i vorals de 1,5. L’obra té una longitud de 13,9 quilòmetres en els quals s’inclou la variant de Mont-roig. Al llarg d’este traçat, la N-232 tindrà tres enllaços: Torredarques, Mont-roig Nord i Mont-roig Sud, així com dos interseccions, que són les de La Sorollera i Ràfels. Les obres també contemplen dos túnels, un d’ells a l’alçada de Mont-roig i un altre vora de l’Ermita de la Consolació. Unes obres previstes en diferents anualitats i que preveuen una inversió d’uns 55 milions d’euros.

Tot i l’anunci de Foment, així com el propi inici de les obres, des dels municipis afectats per esta carretera han explicat que a ells “ningú ens ha notificat res. Ara mateix, sabeu més vatres que natres. Foment no s’ha posat en contacte en natres”, van apuntar des de Mont-roig. Unes obres que, tal i com va avançar Diario de Teruel ara fa dos setmanes, havien de començar com a molt tard avui perquè “el termini legal per reiniciar les obres està fixat en el 20 de maig (que és avui), que és quan acabe l’autorització de pròrroga de dos mesos demanada per estudiar els canvis que ha patit el projecte”. Les obres de la N-232 fa més de 20 anys que es reivindiquen. Després de molts problemes, l’any 2007 es van adjudicar unes obres xifrades en . Però l’estiu de 2010, les obres es van paralitzar quan l’empresa adjudicatària va presentar un segon modificat.

Més informació: |