L’efecte miraculós de les campanyes electorals

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 20 de maig de 2015 .
Etiquetes: ,



Cada quatre anys els polítics s’examinen davant els seus votants. Com els mals estudiants, de vegades, volen fer en una nit el que no han sabut o no han pogut fer en tota la legislatura. La comarca dels Ports no és aliena a aquest miracle.


En les darreres setmanes estem assistint al començament d’obres oblidades tota la legislatura, i en algun cas, durant diversos períodes electorals. Així a Morella, el complex rupestre de Morella la Vella, declarat Patrimoni Mundial, que la Generalitat va tancar fa cinc anys al públic, ha reobert contractant dues persones, després d’una licitació fallida que es quedara deserta per les pretensions desorbitades de l’administració autonòmica.


A més, els veïns estan veient com puja una gran bastida per a la rehabilitació de l’històric edifici Colomer Zurita, propietat de la Diputació provincial, tancat i en ruïna des de fa 9 anys. Una reclamació constant per part de la població.

El Ministeri de Foment ha anunciat la represa de les obres de la N-232 en el tram límit de les províncies de Castelló i Terol de forma imminent. Van ser paralitzades a l’estiu de 2010.

A Vilafranca, la passada setmana van entrar els primers residents del geriàtric. Una obra realitzada per l’ajuntament, que feia any i mig que estava finalitzada, però la Conselleria de Benestar Social no ha concertat places fins aquesta primavera. Allí mateix s’anuncia que, ben aviat, la Samu operarà 24h. Fins ara no era possible per què segons el responsable autonòmic de sanitat, no era rentable. A la Pobla de Benifassà ja fa molts anys que els veïns passen consulta mèdica al local de la gent gran, davant la situació lamentable en la qual es trobava el vell consultori. Aquesta setmana s’han posat els cartells i les tanques que anuncien el començament del projecte.


En campanya electoral tot és possible. Però com diuen per ací, una cosa és “prometre i l’altra donar”. Si tot el que s’ha compromès en aquest territori s’hagués materialitzat, hi hauria un gran Museu de Dinosaures i el Port de Querol, a la Nacional 232, no tindria ja les maleïdes corbes; els veïns gaudirien d’assistència urgent medicalitzada i fins i tot, seria realitat un hospital comarcal i un balneari de fang.


És el miracle de les eleccions

Més informació: |