El PP domine el Matarranya. El PAR, el Tastavins

comarquesnord.cat . La Freixneda . dimecres, 27 de maig de 2015 .
Etiquetes: ,

(RESUM)
El PP ha estat la formació política més votada en estes Eleccions Municipals de 2015, encara que el PAR ha estat la formació que manté més alcaldies amb majoria absoluta. Les Eleccions Municipals 2015 ens dibuixen 16 municipis del Matarranya en majoria absoluta, i només caldran pactes de govern a La Freixneda i Massalió. Així es desprèn dels resultats provisionals d’estes Municipals, amb el 100 per cent de l’escrutini. En clau territorial, pocs canvis en relació als comicis de 2011. A les majories absolutes existents des de 2011 s’afegiran les de Beseit (PP), Calaceit (PP) i Fontdespatla (PAR), tres municipis on en estes eleccions només concorrien dos candidatures. En el cas de Valljunquera, uns comicis on han participat quatre formacions polítiques, també s’han resolt amb majoria absoluta. Alcaldia que ostentarà el PSOE.

La resta de municipis amb majoria absoluta són Fórnols (PP), Queretes (PP), la Torre del Compte (PP), Vall-de-roures (PP), La Portellada (PAR), Torredarques (PAR), Lledó (PAR), Pena-roja (PAR), Ràfels (PAR), la Vall del Tormo (PAR), Arenys de Lledó (PSOE) i Mont-roig (PSOE). A La Freixneda i a Massalió caldrà pactar entre formacions polítiques per sumar majories o bé respectar que el partit més votat governe en minoria. A La Freixneda, la formació política més votada ha estat el PP, amb només dos vots de diferència amb el PAR. El partit més castigat en els comicis ha estat el PSOE, que s’ha quedat en 1 regidor. Tot i així, pot ser clau per a l’estabilitat del pròxim consistori. Una cosa molt pareguda passe a Massalió. La força política més votada ha estat el PSOE, que s’ha quedat a només 7 vots de sumar majoria absoluta. El PAR, amb un regidor, serà la clau de govern.

Pel que fa a la representació municipal, el PP ha sumat un total de 39 regidors dels 113 que hi ha entre els 18 pobles del Matarranya. Per un altre costat, el PAR ha sumat 38 regidors. El PSOE s’ha quedat amb 31 regidors al Matarranya, mentre que CHA obté 5 regidors, 3 d’ells a Vall-de-roures. Pel que fa a l’abstenció, Torredarques ha estat el municipi amb menor participació en els comicis. Va votar el 65,79% del cens. El segon poble amb més abstenció va ser la Torre. I la major participació es va registrar a La Freixneda, amb el 87,36% del cens. Si parlem dels resultats autonòmics en clau comarcal, el PP va ser la formació política més votada. Va sumar un total de 1.513 vots. El PSOE va ser la segona força al territori, amb 945 vots. No obstant això, molt a prop va quedar el PAR (858 vots) i Podemos (849 vots). A Vall-de-roures i Torre del Compte, Podemos ser la segona força més votada.

Més informació: |