El Bisbe de Tortosa participa enguany dels Pelegrins de Portell

comarquesnord.cat . Portell . dissabte, 30 de maig de 2015 .
Etiquetes: , ,

La localitat de Portell, ha celebrat la seua rogativa fins l’ermitori de Sant Pere, situat al terme municipal de Castellfort. Una peregrinació que s’iniciava a l’Edat Mitjana i que complia l’any passat els 500 anys d’història. Encara que durant algunes dècades del Segle XX la rogativa dels Peregrins va deixar de celebrar-se, ara s’ha recuperat amb força i vigor.

Segons compta la llegenda, dotze homes de Portell viatjaven a Roma per demanar-li al Papa una solució a la forta sequera que estava patint el municipi i el seu terme. El Papa es va recomanar que realitzaren una rogativa a l’ermitori de Sant Pere més proper al seu municipi, sent aquest el de Castellfort. Només un dels dotze emissaris portellans va poder regressar al poble per transmetre el missatge. El poble de Portell faria cas de la recomanació papal i iniciaven les peregrinacions a Sant Pere de Castellfort, que continuen a dia d’avui. El camí només el realitzen dotze homes, separats per cinquanta passes, vestits amb capa negra i barret.

 

Els Pelegrins de Portell pujen a Sant Pere de Castellfort

"Els Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, participa en la rogativa de Portell", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

El Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent ha participat en la rogativa d’aquest any 2015, complint amb la invitació que li feien des de Portell.

La peregrinació té moltes similituds amb el camí que fem a la vida, en el nostre dia a dia i durant ella dona temps a fer moltes coses i a reflexionar també en la jornada de camí fins a Sant Pere de Castellfort.

Sant Pere de Castellfort acull a més de la Peregrinació des de Portell, la Rogativa de Catí als inicis del mes de maig. Antigament, es celebraven moltes més rogatives fins a l’ermitori de Sant Pere Apòstol que s’han anat perdent amb el pas dels segles.

La Diòcesi de Tortosa compta amb una ampla extensió geogràfica i inclou al seu territori a diferents pobles de la comarca dels Ports. Un fet que segons manifesta el Bisbe, Enrique Benavent és enriquidor i no ha de comportar cap problema.

Portell complia un any més amb la seua peregrinació a Sant Pere de Castellfort en una jornada de dissabte amb oratge quasi estival pel matí però amb l’aparició de tronades per la vesprada. Els dotze peregrins portellans han complit amb aquesta antiga tradició que es remonta 501 anys enrera.

Més informació: | |