Un món amagat entre els pobles del Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dilluns, 1 de juny de 2015 .
Etiquetes:

El Matarranya no només amague entre els seus municipis un gran patrimoni històric, monumental i natural, sinó que amb el pas dels anys el territori també s’ha convertit en un espai on conviuen persones, costums i tradicions arribades de molts punts del planeta. Esta barreja, que moltes vegades passe inadvertida per als matarranyencs, és el que el Mercat del Món, que des de fa vuit anys organitze la Comarca del Matarranya, pretén donar a conèixer.

Països com Veneçuela, Equador, Gal·les, Romania o el Marroc, entre molts altres, van estar representats el passat diumenge a la 8ena edició d’esta activitat que va omplir d’olors, sabors i colors el centre de Vall-de-roures. “Este any hem tingut gairebé vint expositors que han participat voluntàriament i que han volgut donar a conèixer el seu país de diferents formes”, va explicar Nuria Gasulla, tècnica de joventut comarcal, que va afegir que “el més important de la jornada és que la gent passejo entre els expositors, pregunto, participo als tallers.. En resum, que aprengue alguna cosa nova sobre la cultura i les tradicions dels nous veïns del territori”.

Durant tota la jornada els visitants van poder conèixer de primera mà la gastronomia, els costums, la indumentària i les tradicions de tots els països representats a la mostra. Però no només es tractava de passejar, de mirar, de preguntar, sinó que els participants també van tindre l’oportunitat de participar en diferents tallers com els de henna, el de manga, el de percussió africana, o el de cal·ligrafia japonesa, entre molts altres, que van reunir una molt bona participació. A més de la mostra i els tallers, al llarg del dia també es van poder visitar diverses mostres instal·lades a la Casa de Cultura, divertir-se amb una gimcana preparada per les antenes informatives i sorprendre’s en diferents espectacles de dansa i música en directe.

Al finalitzar este 8è Mercat del Món, des de la organització es van mostrar molt satisfets amb el desenvolupament de la cita. “Encara que és molt difícil saber quanta gent ha passat avui pel mercat, creiem que hauran segut unes 2.000 persones les que han xalat d’esta edició. La veritat és que el bon temps i la gran afluència de turistes han fet que durant tot el dia no hage parat de passar gent”, va explicar Gasulla, que va voler assenyalar que “estem molt contents de com ha eixit tot. A més de tindre molts visitants, els expositors ens han dit que s’ho han passat molt bé i que comptem amb ells per a pròximes edicions. Alguns que ja porten anys participant ens van comentar que per a ells és com una festa i que els pareix una iniciativa molt positiva”.

Més informació: