Morella celebra aquest cap de setmana la 657º edició del Corpus Christi

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 2 de juny de 2015 .
Etiquetes: , , ,

Morella celebrarà, aquest cap de setmana, una nova edició d’una de les celebracions més tradicionals de la localitat, el Corpus Christi. Aquest any arriba a la 657º edició, el que el converteix en un dels més antics de la Comunitat Valenciana, sent només tres anys posterior al de València.
L’acte central del Corpus Christi de Morella és el diumenge, amb la Processó General.

En ella, desfilen més de 150 elements bíblics, que doten a la processó d’una gran singularitat i simbolisme. En total, més de 300 persones intervenen en aquest acte, a més dels centenars de veïns que contemplen la processó.

Dissabte a la vesprada té lloc la Degolla. En els seus inicis, aquesta activitat tenia com a principal missió anunciar la festa del dia següent i convidar a la participació a la processó general. La Degolla representa el misteri del Rei Herodes, amb la visita dels Reis Mags, la fugida a Egipte i la degollació dels Sants Innocents. Tot seguit, se celebra una cercavila amb els gegants i els cabuts.

La celebració del Corpus Christi data de 1358 a Morella i, va començar com un motiu d’exaltació al Santíssim i com una forma didàctica de reconèixer els personatges bíblics. Morella va adoptar la forma de celebració i els elements típics del Corpus que se celebrava a València i la immensa majoria dels que desfilen avui en dia, provenen d’aquella època. La regidora de cultura, Maria Rallo, assenyala que “Morella continua posant en valor la seva història i tradició i la celebració del Corpus Christi, amb la participació de centenars de veïns, és un clar exemple”.

Més informació: | | |